Nieuwe fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

hand-eendenkroos-rubisco

Op donderdag 5 maart is de nieuwe fabriek van Rubisco Foods geopend in het Overijsselse Raalte. In de fabriek worden eiwitten en andere ingrediënten gewonnen uit waterlinzen (eendenkroos) en plantaardige reststromen.

De nieuwe productielocatie heeft een capaciteit van 1200 kg per uur, en gebruikt grondstoffen van lokale telers en bedrijven. Van eendenkroos maakt het bedrijf een eiwitconcentraat met een eiwitpercentage tot wel 75% en een aminozuursamenstelling vergelijkbaar met wei. Daarnaast maakt Rubisco onder meer gebruik van reststromen van uien.

Rubisco Foods is de nieuwe handelsnaam van ABC-Kroos en een dochteronderneming van Biorefinery Solutions (BRS). BRS is als technologisch ontwikkelingsbedrijf verantwoordelijk voor de gepatenteerde technologie waarmee hoogwaardige ingrediënten, zoals eiwitten en voedingsvezels, gehaald kunnen worden uit planten en plantaardige reststromen.

Lees ook
ILVO start onderzoek naar verwerking microbieel eiwit

ILVO start onderzoek naar verwerking microbieel eiwit

Het Vlaamse onderzoeksinstituut ILVO gaat onderzoek doen naar microbiële eiwitten en de invloed van verwerkingstechnieken op die eiwitten. Het instituut doet dat in het kader van het Prometheus project, waarin verschillende Vlaamse instituten en bedrijven samenwerken om tot toepassing te komen van microbieel eiwit in diervoeder en levensmiddelen. Vee...

Vegan of meat lover? Lang leve de keuzevrijheid!

Vegan of meat lover? Lang leve de keuzevrijheid!

Richard de Vries, Commerce & Sales bij Jellice Pioneer Europe Sinds augustus 2018 woedt de Afrikaanse Varkenspest (AVP) in China en omringende landen. Miljoenen varkens worden geruimd. Op dit moment gaat 75% van het Europese varkensvlees en bijproducten naar Azië. De grote exportmarkt, maatschappelijk ongerief en misstanden bij fokkers en...

1 miljoen subsidie voor onderzoek naar eiwittransitie

1 miljoen subsidie voor onderzoek naar eiwittransitie

De Universiteit Utrecht, de Technische Universiteit Delft en Wageningen UR gaan onderzoeken wat er moet gebeuren om consumenten te laten overstappen naar plantaardige alternatieven voor vlees- en melkproducten. Daarbij werken ze samen met onder andere Unilever en Danone Nutricia Research.