Nieuwe fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

hand-eendenkroos-rubisco

Op donderdag 5 maart is de nieuwe fabriek van Rubisco Foods geopend in het Overijsselse Raalte. In de fabriek worden eiwitten en andere ingrediënten gewonnen uit waterlinzen (eendenkroos) en plantaardige reststromen.

De nieuwe productielocatie heeft een capaciteit van 1200 kg per uur, en gebruikt grondstoffen van lokale telers en bedrijven. Van eendenkroos maakt het bedrijf een eiwitconcentraat met een eiwitpercentage tot wel 75% en een aminozuursamenstelling vergelijkbaar met wei. Daarnaast maakt Rubisco onder meer gebruik van reststromen van uien.

Rubisco Foods is de nieuwe handelsnaam van ABC-Kroos en een dochteronderneming van Biorefinery Solutions (BRS). BRS is als technologisch ontwikkelingsbedrijf verantwoordelijk voor de gepatenteerde technologie waarmee hoogwaardige ingrediënten, zoals eiwitten en voedingsvezels, gehaald kunnen worden uit planten en plantaardige reststromen.

Lees ook
Half miljard dollar voor Livekindly

Half miljard dollar voor Livekindly

In een jaar tijd heeft Livekindly Collective meer dan een half miljard dollar aan financiering opgehaald. $135 miljoen was al binnen, maar daar komt nu nog eens $335 miljoen bij. Dat maakt het collectief van heritage- en startup-merken een van de drie hoogst gefinancierde en snelst groeiende plantaardige voedingsbedrijven.

Van dierlijk naar plantaardig

Van dierlijk naar plantaardig

De transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten is een van de belangrijkste items binnen de food innovatie. Met een groeiende wereldbevolking en de klimaatverandering is ons huidige dieet weinig toekomstbestendig. We moeten minder dierlijk eiwit consumeren. De uitdaging is om consumenten zover te krijgen dat ze kiezen voor een plantaardig alternatief. Verschillende...

Faba Factory ontwikkelt tofu van veldbonen

Faba Factory ontwikkelt tofu van veldbonen

Faba Factory, een samenwerking tussen BOON oprichter Michael Luesink, innovatie manager van BOON Food Concepts Elke Donkers en food designer Katja Gruijters, ontwikkelt een tofu van veldbonen. De peulvrucht dient in Nederland vooral als veevoer, maar de Faba Factory ziet er een toekomstige eiwitbron voor mensen in. Het product wordt tijdens de Dutch...