Nieuwe stichting Jongeren op Gezond Gewicht
Partijen in het Convenant Gezond Gewicht zetten hun samenwerking voort in de nieuwe stichting Jongeren op Gezond Gewicht. Dat besluit is genomen nu de looptijd van het convenant is verstreken. Voorzitter Paul Rosenmöller maakte dat bekend tijdens de Nationale Balans Top.
Jongeren op Gezond Gewicht gaat de lokale activiteiten die het convenant heeft ontwikkeld verbeteren, verbreden en verrijken.
Lokaal en samen
Steeds meer gemeenten werken met de JOGG-aanpak. Zo werd in november de 75ste gemeente binnengehaald.
Scholen, crèches, sportclubs, huisartsen en bedrijven werken lokaal samen om meer kinderen en jongeren op gezond gewicht te krijgen.
Omdat onder andere Zwolle, Utrecht en Dordrecht positieve resultaten hebben, zien partijen dat de JOGG-aanpak duidelijk toekomst heeft binnen een lokale samenwerking, stelt de stichting.
Voortgang bewaakt
Wel wordt de voortgang van de activiteiten bewaakt om meer zicht te krijgen op wat effect heeft. Zo wordt extra gelet op de inzet en activiteiten op het gebied van gezond gewicht, voeding en sport- en beweegdeelname van kinderen.
De ambitie van de nieuwe stichting Jongeren op Gezond Gewicht is dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl.
Lees ook:
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
CBS: ‘Overgewicht, roken en alcoholgebruik nauwelijks gedaald sinds 2018’
Uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2021 van het Centraal Bureau voor de Statitiek blijkt dat overgewicht, roken en alcoholgebruik nauwelijks is gedaald sinds 2018. In 2021 had de helft van de volwassenen overgewicht, 21 procent rookt wel eens, 7 procent was een overmatige drinker en 8 procent een zware drinker.
Booster: nieuwe prijs voor initiatieven om obesitas te verminderen
Food Innovation Hub lanceert Booster, een wedstrijd voor initiatieven om obesitas te verminderen. Er wordt drie keer 30.000 euro weggegeven. Kandidaten kunnen zich tot 1 oktober 2021 aanmelden.
“Voedingsindustrie, pak de voedingskloof in het COVID-19-tijdperk aan”
Die oproep doet de Access to Nutrition Initiative (ATNI) na hun lancering van de Global Access to Nutrition Index 2021 begin juli. De Index beoordeelde de 25 grootste wereldwijde voedsel- en drankenproducenten en hun bijdragen aan het aanpakken van ondervoeding.