Opnieuw miljoenen voor Mosa Meat

mosa meat

Beeld: Redwan Farooq via Mosa Meat

Voedingstechnologie-bedrijf Mosa Meat haalt wederom groeigeld op, 10 miljoen dollar dit keer. De in Maastricht gevestigde kweekvlees-start-up steekt het geld in opschaling van de productiecapaciteit.

De investering is afkomstig van onder andere vis- en veevoerbedrijf Nutreco en Jitse Groen, oprichter en CEO van Just Eat Takeaway (voorheen Thuisbezorgd.nl). De kapitaalinjectie markeert de afronding van een tweede investeringsronde van in totaal 85 miljoen dollar. Mosa Meat is van plan de huidige pilot productiefaciliteit in Maastricht uit te breiden. De start-up wil een productielijn op industriële schaal ontwikkelen, het team uitbreiden en het kweekvlees uiteindelijk bij de consument brengen. 

Maarten Bosch, CEO of Mosa Meat, zegt in het persbericht blij te zijn met de strategische vaardigheden en expertise van Mosa Meats partners. "Het sluiten van de Serie B-investeringsronde brengt ons een stap dichter bij onze missie om op een schonere, vriendelijker manier echt rundvlees te maken."

Lees ook
20 miljoen voor kweekvlees-maker Mosa Meat

20 miljoen voor kweekvlees-maker Mosa Meat

Het voedingstechnologie-bedrijf Mosa Meat heeft in een nieuwe investeringsronde 20 miljoen dollar opgehaald. In totaal is er inmiddels 75 miljoen dollar aan financiering in de producent van kweekvlees gestoken.

Singapore eerste land dat kweekvlees toestaat

Singapore eerste land dat kweekvlees toestaat

De Amerikaanse start-up Eat Just gaat haar chicken bites, deels gemaakt van kippenvlees dat gekweekt is in een bioreactor, verkopen in Singapore. De Aziatische stadstaat geeft als eerste land ter wereld toestemming voor de verkoop van kweekvlees.

€275 miljoen voor Europese voedselbedrijven

€275 miljoen voor Europese voedselbedrijven

Durfinvesteerder Astana Ventures heeft een fonds € 275 miljoen bij elkaar verzameld om te investeren in startende Europese en Amerikaanse voedsel- en landbouwbedrijven. De aandacht gaat daarbij uit naar technologische start-ups die focussen op de productie van gezonde voeding.