Paardenvleesaffaire breidt uit

PARIJS - De affaire met paardenvlees breidt zich uit. Findus heeft ook in Zweden producten teruggehaald en in de UK deed Aldi een recall van lasagne en spaghetti bolognese. Zeven Franse supermarktketens haalden zondag producten uit het schap gehaald, niet alleen lasagne en spaghetti bolognese, maar ook canelloni en moussaka.

Volgens website RFI zou de Franse producent Comigel vanuit de vestiging in Luxemburg geleverd hebben aan 16 Europese landen.

Naar de oorsprong van de fraude met vlees wordt volop onderzoek gedaan. Het vlees is over veel schijven gegaan en het is niet duidelijk in hoeverre betrokken bedrijven wisten dat de afkomst van het vlees afweek van wat er op het etiket stond.  Frans onderzoek wijst er op dat het paardenvlees afkomstig zou zijn uit Roemenië en er verbanden zouden zijn met handelaren in Cyprus en Nederland. Het onderzoek is echter nog niet afgerond

De Franse ministers van landbouw, economie en agribusiness houden vandaag een rondetafelbijeenkomst om te praten over de traceerbaarheid van vlees.

Lees ook: