PerkinElmer lanceert FT-IR platform voor nauwkeurige veiligheidstesten voor vloeibare voedingsmiddelen

Water/vloeistof (unsplash)

Het bedrijf PerkinElmer lanceert een nieuw FT-IR testplatform voor vloeibare voedingsmiddelen. Dit testplatform komt inclusief software, gestroomlijnde workflows en twee nieuwe instrumenten: de LactoScope 300TM voor het analyseren van zuivel en de LQA 300TM voor wijn.

De LactoScope 300TM is het eerste stand-alone instrument in het middensegment van PerkinElmer. Met de LactoScope 300TM kunnen de belangrijkste componenten in rauwe en verwerkte vloeibare zuivel gekwantificeerd worden, zoals vet-, eiwit-, en lactosegehaltes, evenals vervuilende elementen zoals ureum, ammoniumsulfaat, maltodextrine, sacharose en water.

 Verder bezit de FT-IR portfolio ook de LQA 300TM FT-IR Wine Analyzer, die gebruik maakt van PerkinElmers FT-IR spectroscopietechnologie. Hiermee worden de belangrijkste kwaliteitskenmerken, waaronder alcohol, suiker, zuurgraad, pH en dichtheid, geïdentificeerd van oogst tot bottelen. Eind 2022 wordt de LQA 300TM uitgebreid met meer systeemkalibraties waardoor ook andere vloeibare voedingsmiddelen geanalyseerd kunnen worden, zoals bier, alcoholische dranken, eetbare oliën, frisdranken en meer.

Het nieuwe FT-IR platform maakt deel uit van de uitgebreide voedselanalyse portfolio van PerkinElmer, die test-workflows omvat voor zuivel, dranken, graan, zeevruchten, vlees, producten, oliën en specerijen en cannabis.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
NVWA: Structurele veranderingen noodzakelijk voor duurzame visketen

NVWA: Structurele veranderingen noodzakelijk voor duurzame visketen

Voor een duurzame en toekomstbestendige visketen zijn structurele verandering noodzakelijk. Die conclusie trekt Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van de analyse ‘De Visketen in Beeld’.

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Ingrediëntenproducent Corbion heeft een patent verkregen voor een op azijn gebaseerde conserveringsoplossing voor de vleessector. Dit gepatenteerde proces helpt de voedselveiligheid te verbeteren en voedselverspilling te verminderen.

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Vanwege de hoge PFAS-gehaltes in de Westerschelde besloot de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) ook metingen uit te voeren in de Oosterschelde. Hieruit blijkt dat consumenten mosselen en oesters uit de Oosterschelde veilig kunnen eten.