Plantaardige eiwitfaciliteiten in kaart gebracht

solar-foods

Beeld: Solar Foods

Foodvalley NL heeft een overzicht gepubliceerd van Nederlandse faciliteiten voor het testen en opschalen van ingrediënten, halffabrikaten of eindproducten met plantaardige ingrediënten. Deze Protein Facility Map is bedoeld als hulpmiddel voor bedrijven die deze faciliteiten zelf niet hebben maar wel willen innoveren op dit gebied.

Op de kaart staan partijen met faciliteiten inzetbaar over de hele keten, voor kleinschalige testen tot industriële productie. Het gaat om zowel bedrijven die produceren voor derden als partijen die testfaciliteiten aanbieden waarop zelf kan worden getest en geproduceerd mag worden. Per aanbieder wordt enige beknopte informatie gegeven, bijvoorbeeld of er wordt gewerkt met allergenen, welke certificaten de locatie bezit en een indicatie van de test/productieschaal.

“Testen en opschalen is een cruciale stap naar succesvolle vermarkting van innovatieve concepten”, zegt programmamanager Jeroen Willemsen van The Protein Cluster van Foodvalley NL, die het initiatief nam voor de kaart. “Vaak bezitten bedrijven zelf niet over specialistische, dure faciliteiten of experts om deze te bedienen. Voor hen, jonge bedrijven maar zeker ook corporates, bieden we deze service aan.”

Lees ook
Eiwitten van de toekomst

Eiwitten van de toekomst

De markt voor vlees- en zuivelvervangers groeit nog steeds. Maar de gangbare basisingrediënten, erwten en soja, zijn niet eindeloos voorhanden of verdienen geen duurzaamheidsprijs. Gelukkig kijken verschillende bedrijven inmiddels naar alternatieve eiwitbronnen. De markt voor vleesvervangers is de afgelopen jaren flink gegroeid, en het aantal...

Burger King introduceert plantaardige burgers

Burger King introduceert plantaardige burgers

Burger King werkte samen met De vegetarische slager om een plantaardige versie van de iconische Whopper te maken. De burger is gemaakt op basis van soja, tarwe en kruiden.

Genomineerden Foodvalley Champions 2020 bekend

Genomineerden Foodvalley Champions 2020 bekend

Foodvalley maakt de genomineerden van de Foodvalley champions prijs bekend. De prijs kent drie categorieën: eiwittransitie, circulaire agrifood en voeding & gezondheid. Volgens de initiatiefnemer hebben de negen genomineerden gemeen dat ze innovaties ontwikkelden met een grote potentiële impact.