Plantaardige eiwitfaciliteiten in kaart gebracht

solar-foods

Beeld: Solar Foods

Foodvalley NL heeft een overzicht gepubliceerd van Nederlandse faciliteiten voor het testen en opschalen van ingrediënten, halffabrikaten of eindproducten met plantaardige ingrediënten. Deze Protein Facility Map is bedoeld als hulpmiddel voor bedrijven die deze faciliteiten zelf niet hebben maar wel willen innoveren op dit gebied.

Op de kaart staan partijen met faciliteiten inzetbaar over de hele keten, voor kleinschalige testen tot industriële productie. Het gaat om zowel bedrijven die produceren voor derden als partijen die testfaciliteiten aanbieden waarop zelf kan worden getest en geproduceerd mag worden. Per aanbieder wordt enige beknopte informatie gegeven, bijvoorbeeld of er wordt gewerkt met allergenen, welke certificaten de locatie bezit en een indicatie van de test/productieschaal.

“Testen en opschalen is een cruciale stap naar succesvolle vermarkting van innovatieve concepten”, zegt programmamanager Jeroen Willemsen van The Protein Cluster van Foodvalley NL, die het initiatief nam voor de kaart. “Vaak bezitten bedrijven zelf niet over specialistische, dure faciliteiten of experts om deze te bedienen. Voor hen, jonge bedrijven maar zeker ook corporates, bieden we deze service aan.”

Lees ook
Vezelhennep als eiwit- en oliebron

Vezelhennep als eiwit- en oliebron

HempFlax in Oude Pekela verwerkt sinds 1993 vezels uit lokaal verbouwde hennep. Terwijl hennepteelt na de Tweede Wereldoorlog verboden werd omdat deze geen voedsel opleverde, zijn ‘neutraceuticals’ nu uitgegroeid tot belangrijke markt voor vezelhennep. Eén van de nieuwste loten aan de stam is hennepeiwit. Door naar mogelijkheden...

Cosun produceert eiwit uit bietenbladeren

Cosun produceert eiwit uit bietenbladeren

Cosun heeft een proeffabriek in gebruik genomen voor de productie van eiwit. Met een methode die is ontwikkeld door TNO wordt in deze ‘Green Protein Demo Plant’ het eiwit uit bietenbladeren gehaald. De nieuwe proeffabriek, die is ingericht in het Cosun Innovation Center bij Dinteloord, is op donderdag 10 oktober officieel in gebruik genomen....

Voedseltrends op Anuga

Voedseltrends op Anuga

De inmiddels honderdjarige beurs Anuga in Keulen is een tweejaarlijks hoogtepunt waar honderden bedrijven hun nieuwe producten tonen. Die nieuwe producten bevestigen een aantal trends die al even spelen in de industrie, en laten zien in welke vorm die de komende jaren op de markt zouden kunnen verschijnen.