Recall AH Hummus zongedroogde tomaat

evmi-ah-hummus

Albert Heijn haalt uit voorzorg AH Hummus zongedroogde tomaat uit de winkels terug. Het product kan aan het eind van de houdbaarheidsdatum mogelijk de Listeria-waarden overschrijden.

Omdat de bacterie een voedselinfectie kan veroorzaken, levert het consumeren van het product mogelijk een gevaar op voor de volksgezondheid, meldt AH. Dit geldt met name voor ouderen, zwangeren en mensen met een verzwakt afweersysteem.

De retailer adviseert klanten de AH Hummus zongedroogde tomaat niet te eten, maar terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen dan het aankoopbedrag vergoed.

Bekijk EVMI Achtergrond & analyse - Jaaroverzicht/Recalls 2014

(Premium)

Lees ook:

Lees ook
"We gaan steeds meer digitaal toezicht houden"

"We gaan steeds meer digitaal toezicht houden"

Toen Rob van Lint in 2017 de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ging leiden, werd hij meteen in het fipronilschandaal gestort. Ook 2019 was een bewogen jaar, met een listeria-uitbraak en een ict-debacle. We blikken terug maar kijken bovenal vooruit naar de ontwikkelingen die 2020 zal brengen. Topambtenaar Rob van Lint weet wel raad met crisissituaties....

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Bretonse oesterkwekers hebben er de buik van vol. Voor de vijfde keer (!) sinds midden december is de oogst en verkoop van oesters uit de Bretonse wateren verboden. In de schelpdieren is het norovirus aangetroffen. Het hoogstbesmettelijke virus maakt mensen misselijk en veroorzaakt diarree.

Listeriadetectie met een druk op de knop

Listeriadetectie met een druk op de knop

Het Zwitserse bedrijf Nemis Technologies heeft een nieuwe technologie ontwikkeld voor de detectie van onder meer Salmonella en Listeria monocytogenes. Deze technologie werkt op basis van chemoluminescentie, waarbij een luminescentiemolecuul gekoppeld wordt aan een detectiemolecuul. We hebben verschillende moleculen ontwikkeld om verschillende activiteiten...