SIAL Rising Startups zijn bekend

EVMI_SIAL Startup

Een onderdeel van Sial is Future Lab, een laboratorium gericht op de toekomst van voedingsmiddelen. Future Lab bestaat uit drie verschillende evenementenruimtes, waaronder de SIAL Rising Startup. Ruim zeventig Europese startups meldden zich hiervoor aan. Onlangs maakte de organisatie bekend welke veertig Europese startups tijdens Sial te zien zijn.

SIAL Rising Startup

SIAL Rising Startup is de beursruimte voor innovatieve Europese startups. In samenwerking met Idefi-Ecotrophelia network en AgroParisTech selecteerde de jury, onder leiding van Philippe Mauguin (President of INRA),  veertig startups op hun lef en innovativiteit. SIAL Rising Startup biedt de startups de mogelijkheid om hun producten te delen met ondernemers, investeerders, potentiële clienten en de media.

Er waren meer dan zeventig inzendingen uit twaalf verschillende landen. Onder de veertig finalisten bevindt zich één Nederlandse Startup Panggies. Panggies is een pannenkoekmix met groenten, bedacht door een groep studenten Food Technology uit Velp. In juni 2018 wonnen zij Ecotrophelia Nederland en plaatsten zich voor de Europese Ecotrophelia.

Future Lab

SIAL Rising Startup is onderdeel van het Future Lab. Dit is misschien wel de kern van SIAL. Bijna 10 procent van alle foodinnovaties wereldwijd wordt gepresenteerd door SIAL-exposanten tijdens de beurs. In 2018 vormt SIAL Paris daarom opnieuw het grootste laboratorium voor de foodindustrie, waar professionals duizenden nieuwe producten kunnen ontdekken.

Naast de SIAL Rising Startup bestaat het Future Lab uit het Food Lab en Virtual Reality. Het Food Lab behandelt thema’s die de kern vormen van onze voedselproblemen in een niet heel verre toekomst zoals alternatieve eiwitten in het jaar 2030, digitale ondersteuning voor thuisgemaakte producten en de gevolgen van kunstmatige intelligentie voor onze voedingsgewoonten. Bij Virtual Reality (VR) gaan bezoekers op een virtuele reis door de voedingsmiddelensector om te ontdekken hoe VR-technologie onze dagelijkse voeding gaat revolutioneren.

SIAL Paris

SIAL Paris is ’s werelds grootste food innovatie evenement.  Naast het aanbod van ruim 7.000 exposanten, ingedeeld per sector of per geografische regio, kunnen de 160.000 verwachte internationale bezoekers op de vakbeurs terecht voor het ontdekken van een compleet beursprogramma, zoals de innovatieprijzen, conferenties en rondetafelgesprekken. De beurs vindt plaats van 21 tot en met 25 oktober 2018  in Parijs.

Lees alles over SIAL 2018 in ons dossier!

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Rotterdamse studenten aan de slag voor foodbedrijven op Fruit Logistica 2018

Rotterdamse studenten aan de slag voor foodbedrijven op Fruit Logistica 2018

Groepsfoto Op de Fruit Logistica in Berlijn zijn 50 studenten van onderwijsinstellingen uit de Rotterdamse regio actief voor foodbedrijven. Tijdens deze internationale beurs voeren de studenten diverse opdrachten voor en namens foodbedrijven uit, zoals markt- en concurrentieonderzoek en het verzorgen van hospitality op stands. In het kader van de samenwerking...

Goud Sial Innovation voor 'groene slager'

Ici & La - Le Boucher Vert (Hier en daar - de groene slager) heeft op de Sial in Parijs de gouden innovatieaward gewonnen voor de biologische vegetarische steak en balletjes. Dat is maandag op de Sial bekendgemaakt. De vleesvervangers werden bekroond vanwege de gezondheidsaspecten en omdat ze lekker zijn. De Franse producent lanceerde de producten in november 2015. De biologische vleesvervangers bestaan uit groenten en peulvruchten. Ze zijn een bron van eiwitten en rijk aan eiwitten. De steaks en balletjes kunnen worden bereid in de koekenpan of in de oven. Er zijn zes varianten: groene linzen...

Inschrijving Food Valley Award geopend

WAGENINGEN - De inschrijving voor de tiende editie van de Food Valley Award is van start gegaan. Direct aanmelden of een innovatie voordragen kan via www.foodvalleyaward.nl. De Food Valley Award is een initiatief van Food Valley NL. De prijs wordt toegekend aan de beste innovatie in agri, food en feed. De onafhankelijke vakjury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter en de economische haalbaarheid. Daarnaast kan ook de originaliteit en/of mate van samenwerking binnen het project of initiatief door de jury beloond worden. Pasteur sensor tag In 2013 won NXP Semiconductors de prijs voor...