Start-up Novella verkrijgt plantaardige voedingsstoffen zonder het gebruik van planten

Novella persbericht

Nutri-Tech Start-up Novella ontwikkelde technologie om voedzame plantaardige ingrediënten te verkrijgen zonder daarvoor planten te gebruiken. Deze vernieuwende technologie vergroot de toegankelijkheid van nutraceuticals.

Er is een groeiende vraag naar plantaardige micronutriënten. De nieuwe technologie is duurzaam en vergroot de levenscyclus van een plant. “We hebben niet de hele plant nodig om toegang te krijgen tot specifieke bioactieve verbindingen”, legt Kobi Avidan, CEO en medeoprichter van Novella, uit. “Het is ook niet nodig om 99% van een plant weg te gooien en een ton aan afval te krijgen om aan specifieke nutriënten te komen. We hebben de technologie waarmee we de oogst van een heel veld in een bioreactor kunnen verkrijgen.”

Novella onderzoekt plantenweefsels waaronder stammen, fruit, bladeren en bloemen om erachter te komen welk deel ze kunnen gebruiken zodat ze niet de hele plant hoeven te laten groeien. Van deze weefsels wordt een cel gehaald en die wordt in de bioreactor vermeerderd. Dit geeft een pesticidevrij poeder gemaakt van cellen van plantenweefsels met hun natuurlijke voedingstoffen intact.

Novella focust momenteel op de teelt van hoogwaardige plantaardige producten. Hieronder vallen een aantal veel gegeten groentes die grote concentraties aan nutriënten zoals vitamine C bevatten en die niet via de al bestaande methodes van Novella kunnen worden onttrokken.

Door deze micronutriënten in het lab te maken kan Novella helpen om meer land vrij te maken voor het verbouwen van voedsel. Ook willen ze hiermee nutriëntrijke producten beter verkrijgbaar maken voor een betaalbare prijs.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Frans plantaardig bacon merk richt zich op Nederlandse markt

Frans plantaardig bacon merk richt zich op Nederlandse markt

La Vie, een Franse producent van plantaardige bacon wil de Nederlandse markt veroveren. Sinds september 2022 zijn de producten verkrijgbaar in Nederland. Daarnaast richt het Franse merk zich ook op de Belgische en Engelse markt.

Markt vleesvervangers blijft groeien in Nederland

Markt vleesvervangers blijft groeien in Nederland

De verkoop van vleesvervangers stokte afgelopen jaar. Volgens experts betekent dit niet dat Nederlanders geen interesse meer hebben in vleesvervangers en zij verwachten dat de markt gewoon door blijft groeien.

RIVM: Nederlander eet meer plantaardig en minder rood en bewerkt vlees

RIVM: Nederlander eet meer plantaardig en minder rood en bewerkt vlees

Nederlanders eten gezonder, meldt het RIVM. Volgens de nieuwe Voedselconsumptiepeiling (VCP) eten Nederlanders meer plantaardige producten als groente en fruit, ongezouten noten en peulvruchten en minder rood en bewerkt vlees.