Statistische kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie

kwalietitscontrole

De kwaliteit van producten wordt beoordeeld door de consument. Het productieproces heeft invloed op de uiteindelijke kwaliteit. Producenten willen de productkwaliteit zo constant mogelijk houden en voldoen aan de verwachtingen van de klant. Daarbij moeten de processen ook nog voldoen aan de wet- en regelgeving. Hoe kunnen producenten ervoor zorgen dat het product een optimale en constante kwaliteit heeft?

Statistische kwaliteitscontrole

Kwaliteitssystemen maken het mogelijk om processen te optimaliseren, materiaalverlies te beperken en te voldoen aan de wettelijke bepalingen. Door inzet van deze systemen en de kwaliteit meetbaar te maken kan de producent aan verwachtingen van de klanten voldoen.

De statistieken kunnen helpen om een e-teken registratie te borgen en het productieproces te monitoren. Statistische kwaliteitscontrole (SQC) geven inzicht, waarbij ook het afvulproces traceerbaar en gedocumenteerd wordt om onder- en overvulling te voorkomen.

Software oplossingen op maat

De statistische kwaliteitscontrolesystemen van METTLER TOLEDO, zowel standalone als geïntegreerd verkrijgbaar, leveren de statistische informatie voor een betere documentatie en controle van de rentabiliteit van het afvulproces. De beschikbare producten voor kwaliteitscontroleprocessen koppelen gebruiksvriendelijkheid aan kwaliteitsbeheer en uitgebreide analysefunctionaliteit.

FreeWeigh.NET

FreeWeigh.NET is een computergestuurde softwareoplossing waarmee het productieproces aangestuurd en afgesteld kan worden. Dankzij het modulaire licentiemodel kan het systeem elke toepassing aanpassen.

Freeweigh.Net analyseert de weegdata voortdurend, controleert belangrijke productieparameters en helpt bij het voldoen aan specifieke reguleringen inzake computergestuurde systeemvalidatie, zoals de verwerking van elektronische records en handtekeningen.

Wil je meer informatie? Download hier de brochure.

Lees ook
Digitaal professionaliseren

Digitaal professionaliseren

Plant Manager Peter heeft het be­grepen. Hun fabriek moet mee in de vaart der volkeren: digitaliseren, datagedreven gaan werken. Dát is wat Peter wil. Professionaliseren. Digi-professionaliseren noemt Peter het. Doen ze het niet, dan zal de fabriek het onherroepelijk afleggen tegen al die organisaties die wél op tijd de stap naar een centraal informatiesysteem...

Stapsgewijs verbeteren

Stapsgewijs verbeteren

Stap voor stap naar betere voedingswaarden. Fabrikanten van levensmiddelen kunnen aan de slag met het nieuwe RIVM-rapport 'Nieuwe criteria voor productverbetering. Zout-, verzadigd vet- en suikergehalten voor voedingsmiddelengroepen'.

Slimme afvulinstallatie bij machinebouwer Scaldopack

Slimme afvulinstallatie bij machinebouwer Scaldopack

Bedrijven willen vandaag zekerheid en dat geldt zeker voor sectoren waar hygiëne een hoofdrol speelt. Betrouwbaarheid is voor veel van deze bedrijven een factor waar ze graag in investeren. Machinebouwer Scaldopack speelt prima in op die noden en kiest resoluut voor kwaliteit.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren