Statistische kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie

De kwaliteit van producten wordt beoordeeld door de consument. Het productieproces heeft invloed op de uiteindelijke kwaliteit. Producenten willen de productkwaliteit zo constant mogelijk houden en voldoen aan de verwachtingen van de klant. Daarbij moeten de processen ook nog voldoen aan de wet- en regelgeving. Hoe kunnen producenten ervoor zorgen dat het product een optimale en constante kwaliteit heeft?
Statistische kwaliteitscontrole
Kwaliteitssystemen maken het mogelijk om processen te optimaliseren, materiaalverlies te beperken en te voldoen aan de wettelijke bepalingen. Door inzet van deze systemen en de kwaliteit meetbaar te maken kan de producent aan verwachtingen van de klanten voldoen.
De statistieken kunnen helpen om een e-teken registratie te borgen en het productieproces te monitoren. Statistische kwaliteitscontrole (SQC) geven inzicht, waarbij ook het afvulproces traceerbaar en gedocumenteerd wordt om onder- en overvulling te voorkomen.
Software oplossingen op maat
De statistische kwaliteitscontrolesystemen van METTLER TOLEDO, zowel standalone als geïntegreerd verkrijgbaar, leveren de statistische informatie voor een betere documentatie en controle van de rentabiliteit van het afvulproces. De beschikbare producten voor kwaliteitscontroleprocessen koppelen gebruiksvriendelijkheid aan kwaliteitsbeheer en uitgebreide analysefunctionaliteit.
FreeWeigh.NET
FreeWeigh.NET is een computergestuurde softwareoplossing waarmee het productieproces aangestuurd en afgesteld kan worden. Dankzij het modulaire licentiemodel kan het systeem elke toepassing aanpassen.
Freeweigh.Net analyseert de weegdata voortdurend, controleert belangrijke productieparameters en helpt bij het voldoen aan specifieke reguleringen inzake computergestuurde systeemvalidatie, zoals de verwerking van elektronische records en handtekeningen.
Wil je meer informatie? Download hier de brochure.
Meer over
Lees ook
Stapsgewijs verbeteren
Stap voor stap naar betere voedingswaarden. Fabrikanten van levensmiddelen kunnen aan de slag met het nieuwe RIVM-rapport 'Nieuwe criteria voor productverbetering. Zout-, verzadigd vet- en suikergehalten voor voedingsmiddelengroepen'.
Slimme afvulinstallatie bij machinebouwer Scaldopack
Bedrijven willen vandaag zekerheid en dat geldt zeker voor sectoren waar hygiëne een hoofdrol speelt. Betrouwbaarheid is voor veel van deze bedrijven een factor waar ze graag in investeren. Machinebouwer Scaldopack speelt prima in op die noden en kiest resoluut voor kwaliteit.
20% meer omzet voor de voedingsindustrie in eerste kwartaal
De voedings- en genotsmiddelenindustrie zette in het eerste kwartaal van 2022 20% meer om dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.