‘Stop met groenten en fruit tegen dumpprijzen’

evmi-smood-productielijn

Groente- en fruitland Nederland gooit zijn eigen glazen in door versproducten tegen dumpprijzen te verkopen. Het moet ánders, zegt Henri Michiels van Smood in een interview met vakblad EVMI.

Groenten en fruit zijn volgens hem een onderschatte bron van essentiële voedingsstoffen. Smood uit Horst aan de Maas extrudeert en coat groenten- en fruitstromen voor nutraceuticals.

Langer houdbaar

Met Smood-technologie worden groenten en fruit langer houdbaar gemaakt, terwijl vitaminen en andere gezonde bestanddelen in het product behouden blijven.

De groenten en fruit voor Smood komen onder meer van tuinders uit de regio, vertelt Michiels, die in januari terugtrad bij Dinnissen om zich volledig op Smood te richten.

Meedraaien op lijn

Michiels stelt dat fabrikanten van voedingsmiddelen mee moeten met de gezondheidstrend. Smood is een eigen product maar kan ook als ingrediënt dienen voor bijvoorbeeld brood en banket. Fabrikanten kunnen eigen producten, aangevuld met Smood-technologie, testen op de productielijn van Smood (foto).

Lees in het volledige artikel in het februarinummer van EVMI meer over de Smood-technologie en hoe groenten en fruit volgens Michiels weggehaald moeten worden uit de commoditysfeer.

Neem een abonnement

Lees ook:

Lees ook
Cocreatie: meer dan een buzzword

Cocreatie: meer dan een buzzword

Cocreatie is populair. Het psychologisch aspect ervan heeft zelfs een populaire naam: het IKEA-effect. In 2011 toonde wetenschappelijk onderzoek bij deze retailer aan dat we een product waaraan we zelf een bijdrage hebben geleverd, waardevoller vinden. Er zijn talloze voorbeelden op consumentenniveau. Maar ook eerder in de keten komt cocreatie volop...

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers van Purdue University ontwikkelden een methode om metalen oppervlakten te behandelen met antibacteriële peptiden. De techniek kan gebruikt worden om besmettingen in voedselverwerkingsfabrieken te voorkomen.

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Vleesvervangers zijn populair, maar zijn deze ook gezond en hoe zit het met de smaak? De consumentenbond testte zestien vegetarische hamburgers. En concludeerde grote verschillen op het gebied van smaak en gezondheid tussen deze vleesvervangers. De burgers bevatten vooral veel zout.