Unilever heeft conflict met Tesco

13 oktober 2016

De sterke waardeval van de Engelse pond leidt in Groot-Brittannië tot oplopende spanningen tussen fabrikanten en retailers. Zo heeft Unilever een conflict met retailketen Tesco, waardoor de retailer tientallen Unilever-producten, zoals Marmite, Ben & Jerry’s ijs en PG tips thee, uit de webshop verwijderd heeft.

Dat meldt Distrifood. De koersval van de pond volgde op de uitslag van het referendum waarbij de Engelsen zich uitspraken voor een Brexit. Doordat de pond in waarde afneemt ten opzichte van andere valuta, staan winstmarges van geïmporteerde producten onder druk.

'Prijsverhoging nodig'

Unilever vindt volgens Reuters dat prijsverhogingen noodzakelijk zijn en probeert de 4 grootste ketens (Tesco, Sainsbury’s, Asda en Morrisons) te overtuigen.

De Britse retailketens willen daar niet aan, vooral ook omdat sommige producten helemaal niet geïmporteerd worden, maar gewoon in het Verenigd Koninkrijk worden geproduceerd. Ook steekt het de ketens dat het concern geen ruimte geeft voor onderhandeling.

'Problemen met levering'

Tesco geeft alleen aan dat er problemen zijn met de levering van bepaalde producten. De retailer verkoopt vooralsnog alleen nee in de online shops. In de supermarkten zijn de producten nog wel beschikbaar.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?