Unilever wil meer plantaardig, minder verspilling en voedzamer

unilever

Unilever presenteert vandaag het nieuwe 'Future Foods' initiatief dat een gezonder en duurzamer wereldwijd voedselsysteem moet ondersteunen.

De Future Foods-strategie bevat ambitieuze toezeggingen. Het programma moet mensen helpen over te stappen op gezondere voeding en de milieu-impact van de wereldwijde voedselketen verminderen, aldus het persbericht. Unilevers uiteindelijke doel: een gezonder en duurzamer wereldwijd voedselsysteem.

Het programma focust ten eerste op plantaardige vervangers van dierlijke producten. Unilever noemt een jaarlijkse omzetdoelstelling van € 1 miljard voor plantaardige vleesvervangers en zuivelalternatieven binnen 5 tot 7 jaar. Onder de paraplu van het bedrijf vallen onder meer De Vegetarische Slager, dat inmiddels wordt verkocht bij 20.000 verkooppunten in 30 landen; Unox, waarvan op termijn voor elk vleesproduct een vegetarische variant moet komen; en vegan Ben & Jerry's, dat momenteel in 5 verschillende smaken verkrijgbaar is. 

Daarnaast werkt Unilever aan initiatieven tegen het weggooien van voedsel, met als doel haar wereldwijde voedselverspilling in 5 jaar tijd halveren. Met de pilot van de Too Good to Go-app zijn inmiddels zo'n 1.000 boxen aangeboden met producten die anders in de prullenbak zouden verdwijnen. Ook doneert het bedrijf jaarlijks 1 miljoen producten aan de Voedselbank, die niet meer via de reguliere weg verkocht kunnen worden. En vanuit Unilever Food Solutions werken chefs met zogenoemde slimme afvalbakken die scannen wat je weggooit, zodat ze efficiënter kunnen inkopen.

Tot slot noemt Unilever vernieuwde/nieuwe producten van Knorr, Conimex en Unox met meer groenten, fruit, eiwitten of micronutriënten.

Thema's
Lees ook
Albert Heijn start met AH Overblijvers om 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen

Albert Heijn start met AH Overblijvers om 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen

Albert Heijn start vanaf 5 september met AH Overblijvens-pakketten. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan. Klanten van Albert Heijn kunnen deze pakketten via de app kopen.

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool van start

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool van start

De eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool gaat 13 september van start. Het doel van de challenge is zoveel mogelijk hbo-studenten door heel Nederland bewustmaken van de hoeveelheid voedsel dat nodeloos verspild wordt in scholen, instellingen en in de voedingsindustrie.

Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Het is Ben & Jerry’s niet gelukt de verkoop in Israël te blokkeren. Een rechter in New York heeft het verzoek tot een voorlopige voorziening afgewezen.