‘Verspilling is Verrukkelijk’ tegen voedselverspilling

Verspilling is verrukkelijk

Achttien ondernemers lanceren samen met MVO Nederland het platform Verspilling is Verrukkelijk. Ze ontwikkelen en verkopen producten die gemaakt zijn van reststromen, ingrediënten die anders zouden worden weggegooid of verwerkt worden tot diervoeder en biogas. Voedsel is te kostbaar om te verspillen, vinden de initiatiefnemers.

Eerder brachten zij innovatieve producten op de markt als soep van kromme groente (Kromkommer), bier van oud brood (Instock) of zeep gemaakt van sinaasappelschillen (Beeblue). Een campagne moet hun positieve aanpak onder de aandacht brengen van het winkelend publiek en zo mensen stimuleren om zelf voedselverspilling te voorkomen. De eerste supermarkten hebben al aangekondigd een Verspilling is Verrukkelijk-schap in te richten en het assortiment komt op steeds meer plaatsen beschikbaar, waaronder (bedrijfs)restaurants.

Bron: Foodlog

Lees ook
De Vegetarische Slager meest duurzame merk volgens Sustainable Brand Index

De Vegetarische Slager meest duurzame merk volgens Sustainable Brand Index

De Vegetarische Slager is dit jaar uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland, naar aanleiding van een onderzoek onder Nederlandse consumenten dat jaarlijks wordt gehouden door de Sustainable Brand Index, een onafhankelijk merkenonderzoek over duurzaamheid in Europa. Voor het eerst werd het merk aangewezen als Nederlandse winnaar in de categorie...

WUR: Houdbaarheids-iconen op verpakkingen kunnen voedselverspilling verminderen

WUR: Houdbaarheids-iconen op verpakkingen kunnen voedselverspilling verminderen

Houdbaarheids-iconen op de verpakking kunnen consumenten helpen om minder voedsel te verspillen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research. Het onderzoek laat zien dat het loont om te investeren in duidelijke houdbaarheidsinformatie op de verpakking en biedt aanknopingspunten voor de praktijk.

Supermarkten verspillen minder voedsel

Supermarkten verspillen minder voedsel

De voedselverspilling in supermarkten is afgenomen. Dat meldt stichting Samen Tegen Voedselverspilling op basis van onderzoek door Wageningen University & Research (WUR) in opdracht van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit.