Villaume Kal nieuwe CEO NIZO

Villaume Kal (46) is met ingang van augustus de nieuwe CEO van Nizo food research. Hij volgt Ad Juriaanse op die met pensioen is gegaan.

Kal was de afgelopen drie jaar werkzaam bij Darling Ingredients als CEO van Rousselot, dat gelatine produceert voor toepassingen in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.

Vertrekkend CEO Juriaanse leidde Nizo food research sinds 1995. Hij vormde de organisatie in die periode om van een wetenschappelijk instituut voor de zuivelindustrie naar een onafhankelijke, commerciële contract research organisatie voor food en health.

Gilde Healthcare

In maart 2016 heeft Gilde Healthcare een meerderheidsaandeel genomen in de onderneming om groei mogelijk te maken als centrum voor innovatieve R&D services, nieuwe productconcepten en procesinnovaties.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Food Technology: Process and energy optimization

Food Technology: Process and energy optimization

Productie- en energiekosten zijn nog nooit zo relevant geweest als nu. In de presentatie van NIZO op Food Technology worden een aantal van de grootste mogelijkheden besproken met de middelen en methodes voor het optimaliseren van productie- en energiekosten.

€1,3 miljoen voor ontwikkeling van eiwit uit gist

€1,3 miljoen voor ontwikkeling van eiwit uit gist

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling kent €1,3 miljoen subsidie toe aan samenwerkingsproject EGGcited, waarin drie bedrijven uit Gelderland werken aan de ontwikkeling en opschaling van niet-dierlijk eiwitpoeder uit gist.

Nederlandse Knowhow tijdens Anuga FoodTec-Vakbeurs

Nederlandse Knowhow tijdens Anuga FoodTec-Vakbeurs

Het Nederlands VerpakkingsCentrum (NVC) en NIZO food research zetten zich in voor ‘no waste’. Op de Anuga FoodTec (23-26 maart in Keulen) presenteerden zij zich. Tekst en beeld: Xandra Veltman journalistieke producties Donderdag 22 maart hield het Nederlands Verpakkings Centrum (NVC) het NVC Zero Food Waste Dinner in Keulen – je zou het kennisdiner...