Vleessector toch welkom bij gesprek Kamerleden

De vleessector en de retail mogen woensdag 3 september toch deelnemen aan het rondetafelgesprek met leden van de commissie Economische Zaken van de Tweede Kamer over voedselveiligheid en toezicht op de vleessector.

Corporate director quality insurance van Vion Food Group Bert Urlings en CBL-directeur Marc Jansen zijn na aandringen van de FNLI en het CBL alsnog uitgenodigd. De organisaties waren er verontwaardigd over dat er gesproken zou worden over de vleesverwerkende sector zonder de sector zelf aan het woord te laten.

"Wat schetst onze verbazing: vanuit het bedrijfsleven, de vleesverwerkende sector en de retail, is na herhaaldelijke verzoeken niet één persoon uitgenodigd. Sterker nog, zowel de industrievertegenwoordiger als de vertegenwoordiger van de retail, zijn in een laat stadium van de besluitvorming van de concept-uitnodigingenlijst afgehaald", aldus de organisaties in een verzoekschrift aan de vaste Kamercommissie medio augustus.

Het rondetafelgesprek is opgedeeld in 3 blokjes: onderzoek en wetenschap, toezicht en bedrijfsleven/overig. In het laatste deel komen naast Urlings en Jansen vertegenwoordigers van de Consumentenbond en Stichting Verskwaliteit Nederland aan het woord.

Lees ook:

COV: 'vleesmaatregelen stevig maar evenwichtig' (12 juni 2014)

Overheid gaat zelf vleeskeuring uitvoeren (12 juni 2014)

 

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren