WUR coördineert Europees onderzoek naar dierenwelzijn

Varken_pixabay

Foto: Pixabay

Wageningen University & Research (WUR) gaat het Europese onderzoeksproject mEATquality coördineren. Het project onderzoekt het verband tussen dierenwelzijn en vleeskwaliteit.

Projectcoördinator Hans Spoolder (Wageningen Livestock Research) van mEATquality: “We willen weten of het vlees van varkens en kippen in de extensieve veeteelt lekkerder smaakt dan vlees uit de intensieve veeteelt, bijvoorbeeld omdat zij meer beweging krijgen of ander voer.” Daarnaast zullen onderzoekers proberen vast te stellen of je aan het vlees de herkomst kunt afleiden. “In de biologische veehouderij zit veel geld. Als je precies kunt zien waar een product geproduceerd is, kun je fraude tegengaan.”

Het project mEATquality is een project van 6 miljoen euro en is onderdeel van Horizon 2020, het grootste onderzoeksprogramma van de EU. Voor dit project stuurt WUR onderzoekers en stakeholders uit heel Europa aan. Naast mEATquality coordineert WUR ook het onderzoeksproject MINAGRIS, naar de aanwezigheid en schadelijkheid van microplastics in landbouwbodems.

Bron: Wageningen University & Research

Thema's
Lees ook
Informatie over biociden in land- en tuinbouw is te veel versnipperd

Informatie over biociden in land- en tuinbouw is te veel versnipperd

De digitale beschikbaarheid, betrouwbaarheid en volledigheid van informatie rondom biociden in de Nederlandse voedselketen is onvoldoende. Die conclusie trekt de stichting Fresh Upstream uit recent onderzoek van Wageningen University & Research (WUR).

Landbouwdebat op 24 februari live te volgen

Landbouwdebat op 24 februari live te volgen

Woensdag 24 februari vindt het nationale verkiezingsdebat plaats over de politieke toekomst van de Nederlandse landbouw, in relatie met natuur, de uitdagingen van de klimaatcrisis en de rol van voeding op de gezondheid.

Rival Foods en LIVEKINDLY ontwikkelen plantaardige kip

Rival Foods en LIVEKINDLY ontwikkelen plantaardige kip

De perfecte plantaardige whole-cut kip produceren, zodat de consument gemakkelijker een duurzame keuze kan maken, zonder in te leveren op kwaliteit. Dat is het doel van de nieuwe samenwerking tussen Rival Foods en LIVEKINDLY Collective.