WUR coördineert Europees onderzoek naar dierenwelzijn

Varken_pixabay

Foto: Pixabay

Wageningen University & Research (WUR) gaat het Europese onderzoeksproject mEATquality coördineren. Het project onderzoekt het verband tussen dierenwelzijn en vleeskwaliteit.

Projectcoördinator Hans Spoolder (Wageningen Livestock Research) van mEATquality: “We willen weten of het vlees van varkens en kippen in de extensieve veeteelt lekkerder smaakt dan vlees uit de intensieve veeteelt, bijvoorbeeld omdat zij meer beweging krijgen of ander voer.” Daarnaast zullen onderzoekers proberen vast te stellen of je aan het vlees de herkomst kunt afleiden. “In de biologische veehouderij zit veel geld. Als je precies kunt zien waar een product geproduceerd is, kun je fraude tegengaan.”

Het project mEATquality is een project van 6 miljoen euro en is onderdeel van Horizon 2020, het grootste onderzoeksprogramma van de EU. Voor dit project stuurt WUR onderzoekers en stakeholders uit heel Europa aan. Naast mEATquality coordineert WUR ook het onderzoeksproject MINAGRIS, naar de aanwezigheid en schadelijkheid van microplastics in landbouwbodems.

Bron: Wageningen University & Research

Thema's
Lees ook
Prof. Remko Boom eerste keynote speaker op Food Technology

Prof. Remko Boom eerste keynote speaker op Food Technology

Om de duurzaamheidsdoelen op het gebied van voedselproductie te halen, moeten we onze perceptie van wat een ingrediënt is veranderen. Maar hoe? En wat is daarvoor nodig? Dat vertelt keynote speaker professor Remko Boom tijdens de eerste presentatie op Food Technology 2021.

Slachthuis Gosschalk mag weer open

Slachthuis Gosschalk mag weer open

Slachthuis Gosschalk mag weer slachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het nieuwe plan van aanpak van het slachthuis goedgekeurd en het slachthuis mag onder strenge voorwaarde weer open.

Stijgende vraag naar voedsel tussen 2010 en 2050

Stijgende vraag naar voedsel tussen 2010 en 2050

De vraag naar voedsel stijgt tussen 2010 en 2050 met 35 tot 56 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Resource. Nu al hebben 820 miljoen mensen onvoldoende te eten. De voedselzekerheid komt in de toekomst verder onder druk te staan door klimaatverandering en de toenemende concurrentie om land en water.