WUR publiceert overzichtsrapport Staat van Landbouw en Voedsel

landbouw

Wageningen University & Research (WUR) publiceert het rapport Staat van Landbouw en Voedsel, dat door WUR en het Centraal Bureau voor de Statistiek is opgesteld in opdracht voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Het doel van het rapport is om een breed overzicht te geven van de Nederlandse agrosector. Op basis van data- en literatuuronderzoek geven de onderzoekers inzicht in verschillende facetten van de agrosector en behandelt onder meer thema’s als consumptie, duurzaamheid, structuurontwikkelingen en innovatie.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft behoefte aan informatie over ontwikkelingen in de agroketen. Die informatie nodig voor de interactie met de Tweede Kamer en de monitoring en verantwoording van het delen van het LNV-beleid.

Een overzicht van cijfers uit het rapport is te lezen op de website van WUR.

Thema's
Lees ook
India verbiedt export van tarwe

India verbiedt export van tarwe

De regering in India heeft de export van tarwe uit het land verboden. Vanwege slechte oogst door hittegolven zijn de graanprijzen in India hard gestegen. De Indiase autoriteiten besloten tot het exportverbod om de voedselzekerheid in het land veilig te stellen.

Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Het afgelopen jaar is het aantal winkels voor het eerst sinds 2010 toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er zijn vooral winkels die voedingsmiddelen verkopen bijgekomen, zoals supermarkten, (banket)bakers, slijterijen en viswinkels.

Wereldbank verwacht hoge voedselprijzen tot eind 2024

Wereldbank verwacht hoge voedselprijzen tot eind 2024

De prijzen van basisproducten zoals energie en voedsel blijven nog enkele jaren hoog, zegt de Wereldbank. Volgens het nieuwste Commodity Markets Outlook-rapport duurt dit nog tot eind 2024.