WUR publiceert overzichtsrapport Staat van Landbouw en Voedsel

landbouw

Wageningen University & Research (WUR) publiceert het rapport Staat van Landbouw en Voedsel, dat door WUR en het Centraal Bureau voor de Statistiek is opgesteld in opdracht voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Het doel van het rapport is om een breed overzicht te geven van de Nederlandse agrosector. Op basis van data- en literatuuronderzoek geven de onderzoekers inzicht in verschillende facetten van de agrosector en behandelt onder meer thema’s als consumptie, duurzaamheid, structuurontwikkelingen en innovatie.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft behoefte aan informatie over ontwikkelingen in de agroketen. Die informatie nodig voor de interactie met de Tweede Kamer en de monitoring en verantwoording van het delen van het LNV-beleid.

Een overzicht van cijfers uit het rapport is te lezen op de website van WUR.

Thema's
Lees ook
Meer supermarktomzet voor voeding met duurzaamheidskeurmerk

Meer supermarktomzet voor voeding met duurzaamheidskeurmerk

De supermarktomzet aan duurzame voeding wordt steeds groter. In 2021 had 22 procent van de omzet aan voeding een duurzaamheidskeurmerk. In 2013 was dit nog maar 8 procent. Vooral producten als varkensvlees, verse vis, thee en eieren hebben vaak een duurzaamheidskeurmerk. Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2021 van Wageningen University & Research...

Het AGROS-project | Werken aan een autonome kas

Het AGROS-project | Werken aan een autonome kas

Voor een steeds verder groeiende bevolking speels glastuin-bouw een sleutelrol in de productie van verse groenten en fruit. In de afgelopen decennia zijn glastuinbouwbedrijven steeds groter geworden en de teelt steeds complexer.

Inflatie ligt boven 10 procent

Inflatie ligt boven 10 procent

Voor het eerst sinds september 1975 ligt de inflatie boven de 10 procent. Afgelopen maand steeg deze naar 10,3 procent ten opzichte van juli 2021. Deze stijging wijt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met name aan de prijsontwikkelingen van energie en woninghuur.