Yuno zoekt investeerders via crowdfunding

seeds315

AMSTERDAM – Yuno, producent van gezonde kindersnacks op basis van groente en fruit, is een van de eerste bedrijven die via een online crowdfunding platform investeerders zoekt.

Het platform heet Seeds.nl. Het is op 24 mei als pilot in de markt gezet door Dialogues Incubator, de innovatiedochter van ABN Amro.

Yuno zoekt via Seeds betrokken investeerders die niet alleen een financieel rendement nastreven, maar tevens willen bijdragen aan het succes van de onderneming en daarmee aan een maatschappelijk doel.

“Snacken moet gezonder kunnen”, stelt Annemiek Vogel van Yuno. Het bedrijf heeft WackoWaves (chips) en FreakyFruits (snoepjes) op de markt die bij diverse supermarkten in Nederland verkocht worden.

Gezond tussendoortje

“Met onze deelname in Seeds willen we ons assortiment verder uitbreiden”, vervolgt ze. “Via co-creatie willen we het ultieme gezonde tussendoortje ontwikkelen voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, om mee te nemen naar school.”

Op platform Seeds kunnen investeerders en ondernemers elkaar online treffen. Het gaat hierbij niet alleen om investeringen, maar ook om het uitwisselen van kennis en ideeën en het opbouwen van een netwerk.

Een investeerder kan vanaf 50 euro rechtstreeks online investeren in ondernemingen naar keuze. Bij succes van de onderneming kan de investeerder recht hebben op financieel rendement, maar ook op business updates en extra producten en diensten.

Startende ondernemers vinden op hun beurt een nieuwe manier om geld aan te trekken. Alleen ondernemingen die een positieve maatschappelijke impact op cultureel, sociaal, educatief of ecologisch gebied beogen, kunnen zichzelf presenteren op Seeds.nl.

Seeds start als proef van 4 maanden. Daarna wordt gekeken of het online platform een vervolg krijgt. In de pilot doen 5 bedrijven mee.

Lees ook: