Zwanenberg en Struik in gesprek over fusie

struik-foods

Vleesproducent Zwanenberg Food Group en soepen- en sauzenproducent Struik Foods voeren fusiegesprekken. Dat meldt de Telegraaf. Zwanenberg heeft via hun pr-bureau bevestigd dat er aftastende gesprekken hebben plaatsgevonden.

De familie Van der Laan, eigenaar van Zwanenberg, zou de gesprekken hebben gevoerd met de familie Van Drie. Zwanenberg is de grootste van de twee, en produceert vooral houdbaar vlees en sauzen. Gezamenlijk zouden de bedrijven een omzet kunnen genereren van zo’n €600 miljoen. Zwanenberg heeft met een kort bericht bevestigd dat er aftastende gesprekken zijn gevoerd maar benadrukt dat daar nog geen conclusies aan verbonden kunnen worden.

De familie Van Drie, die hun geld verdienden met het gelijknamige kalfsvleesbedrijf, werd in 2016 eigenaar van Struik Foods nadat Hans Struik het familiebedrijf vanwege financiële problemen moest verkopen.

Zwaar weer

Familiebedrijf Struik Foods is vanaf de oprichting in 1950 tot aan 2014 bestuurd door vader en zoon Struik. In 2014 werd Hans Ernest aangetrokken als adviseur van de directie en de familie, en niet veel later werd hij benoemd tot CEO. Struik Foods draaide toen al een aantal jaren moeizaam. De miljoeneninvestering van de familie van Drie in 2016 heeft de financiële positie wel verbeterd, maar Struik Foods bleef negatieve cijfers houden. In februari 2017 nam Erik Schut het stokje over van Ernest, maar ook hij kon het tij niet keren. In het najaar van 2018 is hij zonder aankondiging bij het bedrijf vertrokken.

Lees ook
Nominaties Innofood Award 2019 bekend

Nominaties Innofood Award 2019 bekend

Innofood heeft bekend gemaakt welke bedrijven kans maken op de Innofood Award 2019. De jury nomineerde Zwanenberg Food Group, Koninklijke Grolsch en Veldhoeve. Op 17 oktober wordt tijdens het Innofood Event 2019 de winnaar bekend gemaakt.

Unilever verkoopt merk Chicken Tonight

Unilever verkoopt merk Chicken Tonight

Zwanenberg Food Group neemt het merk Chicken Tonight over van Unilever. Het herkenbare sausmerk wordt al bij Zwanenberg geproduceerd, maar het in Almelo gevestigde bedrijf neemt nu ook de marketing en verkoop over. Zwanenberg Food Group produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten, en heeft een omzet...

RIKILT in Wageningen fuseert met NVWA-lab

RIKILT in Wageningen fuseert met NVWA-lab

Vanaf 1 juni 2019 vormen RIKILT Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een nieuw instituut. De nieuwe organisatie draagt de naam Wageningen Food Safety Research (WFSR) en maakt onderdeel uit van Wageningen University & Research. Het lab van de...