Ingrediënten

Met dit thema
Onderzoek: Vervangen peulvruchten binnenkort tarwe?

Onderzoek: Vervangen peulvruchten binnenkort tarwe?

Out-of-the-box denken wat onze voeding betreft: het zal de komende jaren steeds vaker op ons bord komen. Overal gaan we op zoek naar duurzame en goedkopere alternatieven om ons eetpatroon aan te passen naar gewassen die makkelijk te telen en te produceren zijn. Bestaan ons brood en onze patisserie daardoor straks voor een deel uit peulvruchten?

Is Nederlandse voedertarwe geschikt als baktarwe?

Is Nederlandse voedertarwe geschikt als baktarwe?

Kwalitatieve baktarwe van eigen bodem is in opkomst, maar veel Nederlandse tarwe wordt gebruikt voor veevoer. Dat geldt ook voor Flevolandse tarwe, maar Low Food en Flevo Campus onderzoeken of deze voedertarwe ook gebruikt kan worden voor hoogwaardige bakproducten. De eerste resultaten van hun experimenten werden vrijdag 2 december gepresenteerd in...

Pop-uprestaurant Solidaridad vertelt de bittere verhalen achter zoete ingrediënten

Pop-uprestaurant Solidaridad vertelt de bittere verhalen achter zoete ingrediënten

Solidaridad start met een nieuwe campagne om consumenten bewuster te maken over de producten die zij consumeren. Deze campagne opende maandag 7 november met het pop-up toetjesrestaurant BitterSweet in circulair restaurant Circl in Amsterdam. Chef Max Ferrari Scanarotti stelde een speciaal 4-gangen desserts-only menu samen, met een focus op ingrediënten...

Helft van de Nederlanders bereid voedingsmiddelen te eten op basis van insecten

Helft van de Nederlanders bereid voedingsmiddelen te eten op basis van insecten

Bijna de helft van de Nederlanders staat ervoor open om insecten op te nemen in hun voedingspatroon wanneer de voordelen op het vlak van milieu en gezondheid worden uitgelegd. Dat blijkt uit een peiling van Ÿnsect, producent van ingrediënten op basis van insecten.

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients, innovatie- en productiebedrijf van food tech ingrediënten, presenteert een nieuwe benadering van duurzaamheid met zijn “Thrive for Impact”-plan. Met dit plan wil het bedrijf een verantwoorde manier van zakendoen waarbij de maatschappij en planeet centraal staan bevorderen. Daarvoor presenteert CSM Ingredients zijn eerste duurzaamheidsverslag...

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 8 2022
Editie 8 2022

In dit nummer van EVMI staat digitalisering centraal. Met onder meer: interview met Hidde van Steenwijk over  gezondheidseffecten groente en fruit, Digitaliseer je procesketen en digitaal voedingsadvies. Lees de editie hier!

EVMI 8 online
Hygiënespecial
Hygiënespecial

De Hygiënespecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Webinar Upcycling to the consumer

14 februari 2023

Lees meer

Meat Attraction Madrid

6 maart 2023 - 8 maart 2023

Lees meer

Cursus Ingredienten in Voedingsmiddelen

14 maart 2023

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea