Ingrediënten
Met dit thema
Onderzoek: Vervangen peulvruchten binnenkort tarwe?
Out-of-the-box denken wat onze voeding betreft: het zal de komende jaren steeds vaker op ons bord komen. Overal gaan we op zoek naar duurzame en goedkopere alternatieven om ons eetpatroon aan te passen naar gewassen die makkelijk te telen en te produceren zijn. Bestaan ons brood en onze patisserie daardoor straks voor een deel uit peulvruchten?
Is Nederlandse voedertarwe geschikt als baktarwe?
Kwalitatieve baktarwe van eigen bodem is in opkomst, maar veel Nederlandse tarwe wordt gebruikt voor veevoer. Dat geldt ook voor Flevolandse tarwe, maar Low Food en Flevo Campus onderzoeken of deze voedertarwe ook gebruikt kan worden voor hoogwaardige bakproducten. De eerste resultaten van hun experimenten werden vrijdag 2 december gepresenteerd in...
Pop-uprestaurant Solidaridad vertelt de bittere verhalen achter zoete ingrediënten
Solidaridad start met een nieuwe campagne om consumenten bewuster te maken over de producten die zij consumeren. Deze campagne opende maandag 7 november met het pop-up toetjesrestaurant BitterSweet in circulair restaurant Circl in Amsterdam. Chef Max Ferrari Scanarotti stelde een speciaal 4-gangen desserts-only menu samen, met een focus op ingrediënten...
Helft van de Nederlanders bereid voedingsmiddelen te eten op basis van insecten
Bijna de helft van de Nederlanders staat ervoor open om insecten op te nemen in hun voedingspatroon wanneer de voordelen op het vlak van milieu en gezondheid worden uitgelegd. Dat blijkt uit een peiling van Ÿnsect, producent van ingrediënten op basis van insecten.
CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag
CSM Ingredients, innovatie- en productiebedrijf van food tech ingrediënten, presenteert een nieuwe benadering van duurzaamheid met zijn “Thrive for Impact”-plan. Met dit plan wil het bedrijf een verantwoorde manier van zakendoen waarbij de maatschappij en planeet centraal staan bevorderen. Daarvoor presenteert CSM Ingredients zijn eerste duurzaamheidsverslag...
EVMI
Editie 8 2022

In dit nummer van EVMI staat digitalisering centraal. Met onder meer: interview met Hidde van Steenwijk over gezondheidseffecten groente en fruit, Digitaliseer je procesketen en digitaal voedingsadvies. Lees de editie hier!
EVMI 8 onlineHygiënespecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven