Blockchain: belofte en werkelijkheid

blockchain

Blockchain: volgens de goeroe ‘het nieuwe internet’, volgens de scepticus een ‘oplossing zonder probleem’. In de voedingsmiddelenindustrie omarmen steeds meer partijen blockchain als dé technologie die supply chains transparant, efficiënt en veilig gaat maken. Maar verwachten we niet teveel?  Ketens in de v...
Lees ook
Veiligheidswaarschuwing AH biefstukworst 200 gram

Veiligheidswaarschuwing AH biefstukworst 200 gram

Albert Heijn heeft besloten de AH Biefstukworst st. 200 gram uit de winkels terug te halen. Bij de AH Biefstukworst st. 200 gram met houdbaarheidsdatum 21 september 2020 is de bacterie e.coli aangetroffen.

WUR en KeyGene gaan bijdragen aan ontwikkeling Afrikaanse bananenrassen

WUR en KeyGene gaan bijdragen aan ontwikkeling Afrikaanse bananenrassen

De Wageningen University & Research en plantenonderzoekbedrijf KeyGene sluiten zich aan bij het internationale onderzoeksprogramma Accelerated Breeding of Better Bananas (ABBB). Het programma richt zich met name op resistentie tegen de beruchte Panamaziekte.

Wageningse onderzoekers finalisten Food System Vision Prize

Wageningse onderzoekers finalisten Food System Vision Prize

Imke de Boer en Evelien de Olde zijn met hun team genomineerd voor de Food System Vision Prize. Het team presenteert een “holistische visie op een gezond en circulair voedselsysteem” in Nederland. Het team maakt kans om ‘Top Visionary’ te worden en een prijs van $200.000 dollar te winnen.