Heldere conclusies over verneveling van desinfectiemiddelen

bacterie-stock

Chloordioxide en perazijnzuur zijn bekende middelen om procesapparatuur in de voedingsmiddelenindustrie te desinfecteren. Gemengd met water leidt het gebruik van chloordioxide tot residu. Kan verneveling met perazijnzuur een alternatief bieden? Wageningen Food & Biobased Research zocht het uit. Er gelden strenge Maximale ResiduLimieten (MRL) v...
Lees ook
'Hygiëne is vooral inventariseren en logisch nadenken'

'Hygiëne is vooral inventariseren en logisch nadenken'

Een goede hygiëne bereik je niet alleen met secuur poetsen. Een slim ontwerp voor de indeling van de fabriek en de schoonmaakprocessen is een noodzakelijke basis, want ‘schoonmaken is vaak simpelweg het verplaatsen van vuil’. Hoe maak je zo’n ontwerp, en wat zijn de grootste valkuilen? Het lijkt logisch om hygiëne op nummer...

Veilig voedsel met plasmatechnologie

Veilig voedsel met plasmatechnologie

Koud atmosferisch plasma biedt mogelijkheden die de beheersing van hygiëne en veiligheid volledig kunnen veranderen. Maar wat is koud plasma in hemelsnaam? En hoe zou je het effectief kunnen inzetten voor hygiënetoepassingen? Onderzoeker Erik Esveld van Wageningen Food & Biobased Research vertelt waar de ontwikkeling richting praktijktoepassing...

Palmoliesector wil ontbossing monitoren met Wagenings systeem

Palmoliesector wil ontbossing monitoren met Wagenings systeem

Tien grote producenten en afnemers van palmolie werken samen met Wageningen University & Research bij de ontwikkeling van een monitoringsysteem voor ontbossing. Onder meer Nestlé, Unilever, Cargill en PepsiCo hebben zich bij het initiatief aangesloten. Het nieuwe remote-sensing systeem, RADD genaamd, wordt ontwikkeld door de Wageningen Universiteit...