Zoete biotech: DSM maakt stevia met fermentatie

stevia De zoetstof stevia wekt de interesse van fabrikanten omdat hij de smaak van suiker benadert. Tot voor kort werd die stof uit de plant stevia rebaudiana (honingkruid) gehaald. DSM is erin geslaagd een alternatieve, biotechnologische productiemethode te ontwikkelen die goedkoper en duurzamer is. Suiker is de laatste tien jaar uitgegroeid tot volksvi...
Lees ook
Cichorei vervangt suiker in AH snoep en drop

Cichorei vervangt suiker in AH snoep en drop

Vanaf vandaag ligt in het schap bij Albert Heijn drop en snoep van het eigen merk met 30% minder suiker. De supermarktketen breidt daarnaast ook het assortiment suikervrije producten uit met suikervrij snoep. Dat meldt de marktleider in een persbericht. Aan het nieuwe assortiment drop en snoep zijn geen zoetstoffen toegevoegd. Een natuurlijk...

DSM en Evonik openen omega-3 vetzurenfabriek

DSM en Evonik openen omega-3 vetzurenfabriek

DSM en chemiebedrijf Evonik openen vandaag de nieuwe productielocatie van hun joint venture Veramaris in het Amerikaanse Blair, Nebraska. De fabriek is al begonnen met de commerciële productie van omega-3 vetzuren EPA en DHA uit algen, bedoeld voor de zalmkweek. Met het nieuwe product wordt kweekzalm gezonder terwijl de druk op de visvangst wordt...

DSM en Avril gaan plantaardige eiwitten uit raapzaad verkopen

DSM en Avril gaan plantaardige eiwitten uit raapzaad verkopen

Chemiebedrijf DSM gaat samenwerken met de Franse industriële landbouwonderneming Avril om plantaardige eiwitten op de markt te brengen. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. DSM en Avril willen plantaardige eiwitten produceren op basis van raapzaad. De eiwitten zijn bedoeld voor de productie van onder meer vlees- en zuivelvervangers,...