EVMI 1 2020

cover-evmi-1-2020

In dit themanummer over digitalisering lees je wat o.a. smart industry en kunstmatige intelligentie kunnen betekenen in het productieproces. Ook nemen we een kijkje in het nieuwe R&D-centrum van Unilever, midden op de universiteitscampus in Wageningen.

En verder:

Digitalisering in het MKB

Internet of Things, big data, kunstmatige intelligentie, blockchain, autonome systemen: ook in de voedselindustrie raken producenten in de greep van digitale technologieën. Terecht, want technologie kan oplossingen bieden voor de grote problemen van de 21e eeuw. Maar voor midden- en kleinbedrijven, toch het grootste deel van de sector, is het moeilijk aan die vooruitgang deel te nemen. Hoe kunnen deze bedrijven profiteren van digitale technologie?

Rob van Lint blikt vooruit

Welke nieuwe uitdagingen op het gebied van veiligheid en kwaliteit kan de voedselindustrie verwachten in 2020? Waar liggen kansen voor verbetering, zowel binnen als buiten de NVWA? We bespreken het met Inspecteur-Generaal Rob van Lint.

Welkom in de wondere wereld van de wicked tuna

Sinds hij in de jaren ’90 in Spanje woonde en zag hoe de blauwvintonijnen daar op traditionele manier gevangen werden, heeft de tonijn econoom en journalist Steven Adolf niet meer losgelaten. Onlangs verscheen zijn boek ‘Tuna Wars’ over de mooie, maar zeker ook de minder mooie kanten van de tonijnvangst.

In deze editie
Een kijkje in het Foods Innovation Centre van Unilever

Een kijkje in het Foods Innovation Centre van Unilever

Een aantal maanden geleden opende Unilever officieel zijn gloednieuwe Foods Innovation Centre in Wageningen. Het nieuwe R&D-centrum moet leiden tot meer samenwerking met start-ups en kennisinstellingen, en plaveit de weg naar een nieuwe manier om onderzoek en ontwikkeling aan te pakken. Op zes december vorig jaar opende koning Willem-Alexander...