Wageningenteam wint met tempeh-drankje

10 juni 2015

Een studententeam van Wageningen Universiteit heeft met een gefermenteerd tempeh-drankje de Nederlandse finale van de Ecotrophelia gewonnen. Het team mag nu in oktober Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale competitie in Milaan.

In de Nederlandse finale streden zeven teams met hun concepten om de finaleplaats. Het ging om teams van Van Hall Larenstein, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Wageningen Universiteit.

Vegakebab

De inzendingen varieerden van pasta met wortelresten tot cakejes op basis van tef en zoete aardappelen, en van insectenrepen tot vegetarische kebab.

Een jury beoordeelde de concepten op duurzaamheid, maakbaarheid en verkoopbaarheid en heft de producten ook geproefd.

Het winnende team had met het gefermenteerde tempeh-drankje (Temphtation) goed nagedacht over doelgroep, procestechnologie, duurzaamheidsaspecten en de marketing van het gezonde drankje.

Het Tempeh-team ontving de prijs (deelname aan de Europese finale en 1000 euro) uit handen van minister Kamp van Economische Zaken.

Duurzaam voedingsproduct

De Ecotrophelia is een jaarlijkse Europese competitie tussen studententeams van hogescholen en universiteiten. Opdracht is om een nieuw, duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen.

De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de AgriFoodTop. De 300 deelnemers aan dit evenement bepaalden de winnaar.

De presentaties van de drie finalisten zijn te zien op de site van AgrioFoodTop.

(premium)

Altijd op de hoogte blijven?