Snoep met extra vezels

DuPont, het moederbedrijf van Danisco, presenteert op de vakbeurs Health Ingredients Europe (HiE), yoghurt met probiotica, en snoep en brood met extra vezels.

De snoepjes met extra vezels (foto) bevatten Litesse polydextrose en leveren per snoepje 5 gram vezels (zo'n 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). De snoepjes zijn verder suikervrij en bevatten minder calorieën.

Op de stand kon ook geproefd worden van zacht brood met extra vezels en extra eiwitten en toastbrood met wei-eiwitten. In het brood is Supro (aminozuren) verwerkt en Litesse, Grindamyl (bakkerijenzymen), Panodan en Grindsred (cellulose gum). Met Grindsted won het bedrijf in 2010 in Madrid de HiE Award in de categorie spijsverteringgezondheid.

Drinkyoghurt

De drinkyoghurt met Howardu Bifido zorgt ervoor dat de darmpassage wordt versneld. Deze claim kan overigens alleen maar gevoerd worden in Zwitserland. De toelatingsprocedure voor een dergelijke claim in de EU zou veel geld en tijd kosten, vertelt application specialist Kirsten Lauridsen van DuPont in het Deense Braband.

De probiotische stam ondersteunt de darmgezondheid, zorgt voor pijnverlichting en zorgt voor een minder vol gevoel in de darmen, stelt ze. De drinkyoghurt is laag in vet, lactosevrij en een bron van eiwitten. De smaak is citroen/limoen.

Danisco maakt sinds 2011 onderdeel uit van DuPont.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients, innovatie- en productiebedrijf van food tech ingrediënten, presenteert een nieuwe benadering van duurzaamheid met zijn “Thrive for Impact”-plan. Met dit plan wil het bedrijf een verantwoorde manier van zakendoen waarbij de maatschappij en planeet centraal staan bevorderen. Daarvoor presenteert CSM Ingredients zijn eerste duurzaamheidsverslag...

BENEO neemt het Nederlandse bedrijf Meatless over

BENEO neemt het Nederlandse bedrijf Meatless over

Ingrediëntenproducent BENEO neemt het Nederlandse bedrijf Meatless over. Het management van Meatless, gevestigd in Goes, blijft na de overname in functie. Meatless produceert ingrediënten die gebruikt worden in plantaardige alternatieven voor vlees en vis.

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

De Consumentenbond vindt dat alcoholfabrikanten niet transparant zijn over hun drank. Op het etiket ontbreken vaak de ingrediënten en voedingswaarde, zoals het aantal calorieën en het suikergehalte. Daarom roept de Consumentenbond op tot verplichte etikettering op alcohol.