Snoep met extra vezels

DuPont, het moederbedrijf van Danisco, presenteert op de vakbeurs Health Ingredients Europe (HiE), yoghurt met probiotica, en snoep en brood met extra vezels.

De snoepjes met extra vezels (foto) bevatten Litesse polydextrose en leveren per snoepje 5 gram vezels (zo'n 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). De snoepjes zijn verder suikervrij en bevatten minder calorieën.

Op de stand kon ook geproefd worden van zacht brood met extra vezels en extra eiwitten en toastbrood met wei-eiwitten. In het brood is Supro (aminozuren) verwerkt en Litesse, Grindamyl (bakkerijenzymen), Panodan en Grindsred (cellulose gum). Met Grindsted won het bedrijf in 2010 in Madrid de HiE Award in de categorie spijsverteringgezondheid.

Drinkyoghurt

De drinkyoghurt met Howardu Bifido zorgt ervoor dat de darmpassage wordt versneld. Deze claim kan overigens alleen maar gevoerd worden in Zwitserland. De toelatingsprocedure voor een dergelijke claim in de EU zou veel geld en tijd kosten, vertelt application specialist Kirsten Lauridsen van DuPont in het Deense Braband.

De probiotische stam ondersteunt de darmgezondheid, zorgt voor pijnverlichting en zorgt voor een minder vol gevoel in de darmen, stelt ze. De drinkyoghurt is laag in vet, lactosevrij en een bron van eiwitten. De smaak is citroen/limoen.

Danisco maakt sinds 2011 onderdeel uit van DuPont.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Eiwitvezels uit soja

Eiwitvezels uit soja

Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.

Marqt verkoopt wijn met natuurlijke sulfietvervanger

Marqt verkoopt wijn met natuurlijke sulfietvervanger

Marqt heeft een nieuwe wijn in de schappen. De Novatura pinot noir van Biologische wijngaard de Colonjes. Volgens de duurzame retailer is dit de eerste Europese wijn met een natuurlijke sulfietvervanger, het plantenextract Estaan.

Eindeloos genieten van je aardbeienijsje: het smelt niet

Eindeloos genieten van je aardbeienijsje: het smelt niet

Drooggevroren aardbeipoeder zou wel eens het ei van Columbus kunnen zijn voor ijsfabrikanten. Onderzoekers van de Agricultural Research Service (ARS), het onderzoeksbureau van het Amerikaanse ministerie van landbouw, ontdekten dat drooggevroren fruitpoeders de structuur en smaak van ijs verbeteren. Simpel gezegd: het ijs smelt niet en blijft beter...