Baaijens presenteert zich op Food Technology

7 april 2023

Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.

Baaijens UV-C Solutions uit Oss is een familiebedrijf dat actief is in zowel de voedingsmiddelenindustrie als het mkb. Baaijens UV-C Solutions levert desinfectie-oplossingen voor zowel lucht-, oppervlakte-, wateren geurneutralisatie.

Voordelen van desinfectie met uv-c ‘pure power door de zon’ zijn – onder andere – dat het een ‘groene’ desinfectiemethode is met minder gebruik van chemicaliën, alcohol en energie. Daarnaast vindt de desinfectie plaats tijdens de productieprocessen.

Een van de nieuwste innovaties op het gebied van desinfectie is de mes-desinfectie-unit type MD3S. Door uv-c-licht In combinatie met 40⁰C heet water worden de messen binnen 30 seconden gedesinfecteerd. Er is ruimte voor 3 messen, hierdoor kun je steeds één gedesinfecteerd mes gebruiken. Deze toepassing is de perfecte oplossing binnen een productie proces in onder andere vlees-, vis-, pluimvee- en vegetarische sectoren.

Ook de oplossing voor het desinfecteren van transportbanden is een effectieve en kostenbesparende methode in de voedingsmiddelenindustrie. En Baaijens is een sterke partner als het gaat om desinfectie van lucht tot 99,9% in klimaat- en productieruimtes en luchtschachten. Voor het desinfecteren van bijvoorbeeld kantines en kantoorruimtes is de zeer effectieve Q-series ontwikkeld. Deze unit heeft een elegant ontwerp en uiterst stille werking, zodat deze onopvallend binnen iedere ruimte zal passen.

Baaijens vind je op standnummer F156. 

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?