Chr. Hansen: natuurlijk, intens rood en roze

Chr. Hansen introduceert nieuwe natuurlijke, roze en rode kleurstoffen, als alternatief voor de natuurlijke kleurstoffen karmijn en anthocyaan. Sweetcolor Pink 1144 WSP en Sweetcolor Red 1344 WSP zijn plantaardig en dus vegetarisch, koosjer en halal.

De consument vraagt steeds vaker om natuurlijke ingrediënten, als alternatief voor kunstmatige, synthetische kleurstoffen. Dit terwijl producten er aan de andere kant wel aantrekkelijk en smakelijk moeten uitzien, stelt de ingrediëntenleverancier.

Karmijn en anthocyaan

Voor snoepfabrikanten zijn karmijn (E120) (afkomstig van Cochenilleluizen) en anthocyaan ( E163) (uit bloemen en vruchten) gangbare natuurlijke ingrediënten die de producten roze of rood kleuren.

Chr. Hansen heeft nu andere natuurlijke alternatieven die voldoen aan de vraag naar natuurlijke kleuren. Het gaat om Sweetcolor Pink 1144 WSP en Sweetcolor Red 1344 WSP.

Intens rood en roze

Het zijn kleurstoffen op plantaardige basis met intens rode en roze kleuring die makkelijk toepasbaar zijn, zelfs bij neutrale PH-waarden voor het maken van bijvoorbeeld schuimachtige snoeptoepassingen.

Ze zijn volgens het bedrijf qua prijs concurrerend met karmijn en andere natuurlijke op groenten en fruit gebaseerde kleuroplossingen.

Lees ook
Vezelhennep als eiwit- en oliebron

Vezelhennep als eiwit- en oliebron

HempFlax in Oude Pekela verwerkt sinds 1993 vezels uit lokaal verbouwde hennep. Terwijl hennepteelt na de Tweede Wereldoorlog verboden werd omdat deze geen voedsel opleverde, zijn ‘neutraceuticals’ nu uitgegroeid tot belangrijke markt voor vezelhennep. Eén van de nieuwste loten aan de stam is hennepeiwit. Door naar mogelijkheden...

Functionele plantaardige ingrediënten uit de aardappel

Functionele plantaardige ingrediënten uit de aardappel

Wat zitten er eigenlijk voor moleculen in een agrarische grondstof? En wat kun je daarmee? Het honderdjarige Avebe was één van de eerste bedrijven die op deze manier tegen agrobusiness aankeek. Het bedrijf streeft naar meerwaarde door innovatie met functionele ingrediënten uit de aardappel. Op 26 april vond bij Nedmag in Veendam...

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann leidt FrieslandCampina Ingredients, een van de vier business groups van de zuivelcoöperatie. De Amerikaanse speelde een grote rol bij de recente herstructurering van de ingrediëntentak. Ze vertelt over de reorganisatie, de toekomst voor de ingrediëntentak en haar liefde voor fietsen. Fortmann woont al een aantal jaar in...