Deo-snoepje ademt rozengeur door de huid

SWINTON - Deo Perfume Candy, een snoepje dat er na inname voor zorgt dat een rozenparfum zich door de huid heen verspreidt, is rond de Kerst voor het eerst in Europa geïntroduceerd.

Het deo-snoepje, gezamenlijk ontwikkeld door ingrediëntenfabrikant Beneo en de Bulgaarse snoepfabrikant Alpi (ondersteund door de University of food technologies in Plovdiv), wordt in het Bulgaarse Asenovgrad door Alpi geproduceerd.

De ‘nutricosmetica’ bevat geraniol, een natuurlijke component uit rozenolie, die zich langzaam door de huidporiën naar buiten werkt en daar verdampt. Er is een versie met suiker en een suikervrije versie met Beneo’s zoetstof Isomalt.

6 uur rozengeur

De inname van 4 snoepjes (zo’n 12 milligram geraniol) zorgt volgens de fabrikant voor een rozengeur, die bij een lichaamsgewicht van 66 kilo, zo’n 6 uur rond de huid blijft hangen.

Alpi en Beneo kondigden in mei 2011 al aan de Deo Perfume Candy in Europa op de markt te brengen, maar sindsdien was het stil. Nu mag het Engelse DG Imports het product dus gaan voeren in heel Europa, behalve Spanje, Letland en Litouwen. Bij die laatste landen ligt het exclusieve recht bij plaatselijke bedrijven. Dat zei Guy Marlow, marketingdirecteur van DG Imports tegen ConfectioneryNews.

Verkoop VS 'behoorlijk goed'

De 'eetbare deodorant' kwam overigens eind oktober al in de VS op de markt. Volgens Marlow loopt de verkoop daar ‘behoorlijk goed’. In lijn met de grote media-aandacht, was de voorraad al snel uitverkocht, waarna weer werd aangevuld, aldus Marlow. Hij hoorde dat van Ecodeum LCC die de verkooprechten voor de Amerikaanse markt heeft.

Cosmeticaketens Europa

In Europa is rond de kerstdagen voorzichtigjes gestart met de verkoop aan retailers. Cosmeticaketen Beauty Up had de primeur in Frankrijk. Ook wordt het al verkocht in een fitnesscentrum in Italië.

Verder voert DG Imports onderhandelingen met cosmeticaketens in Groot-Brittannië en wordt namens de importeur in Frankrijk onderhandeld met enkele grote retailers. DG Imports denkt aan verkoop via internet, kleine retailers en via de groothandel.

Snel naar Nederland?

Marlow laat evmi.nl weten dat op dit moment gewerkt met een distributeur in Nederland om het ook in ons land op de markt te brengen. "Maar namen van verkooppunten kunnen nog niet genoemd worden." Tot die tijd kunnen geïnteresseerde consumenten de snoepjes kopen via de website.

De site geeft via een Nederlands vlaggetje ook enige Nederlandse informatie. De vertaling was eerst nog belabberd, maar is inmiddels sterk verbeterd.

Een artikel over de Deo Perfume Candy is te lezen in EVMI 1 van 1 februari 2013.

E-paper (Voor abonnees is het hele magazine toegankelijk, voor niet-abonnees enkele pagina's)

Lees ook: