DNV GL bundelt krachten met blockchainexpert VeChain

2018-02-01 DNV GL log NOG KLEINER

DNV GL en VeChain hebben een samenwerkingsakkoord bereikt over de inzet van blockchain ter verbetering van de transparantie van product- en leveranciersinformatie, met als uiteindelijk doel de efficiency in toeleveringsketens aanzienlijk te verhogen.

DNV GL is een internationale aanbieder van assurance services en een van de grootste certificatie-instellingen ter wereld. De organisatie helpt bedrijven in vele sectoren bij het verbeteren van hun bedrijfsprestaties. In de toekomst zal DNV GL blockchain steeds vaker gaan inzetten om bedrijven te helpen de transparantie en traceerbaarheid van hun producten van fabriek naar consument te verbeteren. VeChain is als een van de eerste gebruikers van de technologie (buiten fintech) een pionier in de blockchainindustrie en eigenaar van het belangrijkste openbare blockchainplatform voor producten en informatie.

Uniek inzicht mogelijk in geschiedenis en prestaties

Door de kennis van DNV GL te combineren met essentiële blockchainfuncties en daarbij gebruik te maken van slimme, met het internet verbonden apparaten, zoals in een product geïntegreerde sensoren, is het nu mogelijk om uniek inzicht te krijgen in de geschiedenis, status en prestaties van een product. Daarbij kan gedacht worden aan hoe het product is geproduceerd, vervoerd en opgeslagen en wat de huidige kwaliteit ervan is. Die transparantie en dat inzicht binnen de hele toeleveringsketen geven bedrijven meer controle en verhogen de algehele efficiency. Tegelijkertijd biedt het de consument de mogelijkheid om vóór de aankoop te verifiëren dat een product veilig en echt is. De consument kan bijvoorbeeld checken dat een product op ethische wijze werd verkregen van een producent, dat diepgevroren levensmiddelen veilig en op de juiste temperatuur werden vervoerd, dat een luxeproduct geen namaak is en zelfs een fles wijn herleiden tot de gebruikte druivensoort.

Lees het hele persbericht op de website van DNV GL.

   

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Kipster en Lidl willen Nederlandse landbouw verduurzamen

Kipster en Lidl willen Nederlandse landbouw verduurzamen

Kipster en Lidl vieren het eerste lustrum. De boer en supermarkt zetten in op verduurzaming Nederlandse landbouw met meer dierenwelzijn, minder uitstoot en radicale transparantie. Ze zetten verschillende stappen op dit gebied, zoals de eerste Pigster boerderij, de nieuwe Kipsterfarm, 24/7 transparantie en hanenvlees.

Vion stijgt wederom op Nederlandse transparantiebenchmark

Vion stijgt wederom op Nederlandse transparantiebenchmark

Vion stijgt voor het vijfde jaar op rij in de Nederlandse transparantiebenchmark. Het foodbedrijf staat nu op plaats 25 van deze ranglijst op het gebied van transparantie met daarop de 500 grootste bedrijven van Nederland.

Blockchain voor transparante koffieketen

Blockchain voor transparante koffieketen

Het nieuw opgerichte FarmersDirect Coffee wil de koffieproductieketen van begin tot eind transparant maken met behulp van open source blockchain-technologie. Hierdoor moeten koffieboeren een betere onderhandelingspositie krijgen.