Fusie Dutch Seaweed Group en SeaweedTech

Zeewier_pixabay

Foto: Pixabay

Dutch Seaweed Group en SeaweedTech hebben besloten om samen verder te gaan, nadat de bedrijven eerst een tijd samen hebben gewerkt. Het is nog niet bekend of er een nieuwe naam komt voor de gefuseerde bedrijven. Dat meldt Bio Journaal.

De twee bedrijven houden zich bezig met de kweek van zeewier, maar gebruiken elk een andere methode. Dutch Seaweed Group kweekt zeewier in de Oosterschelde, terwijl SeaweedTech de teelt in kassen wil opzetten. Daarnaast importeert SeaweedTech zeesla van de Israëlische onderneming Seakura die ook in kassen teelt.

Gezamenlijk willen de bedrijven de markt van biologisch zeewier verder ontwikkelen. “Met elkaar hebben we nu mensen met diverse expertises aan boord, niet alleen sales en productontwikkeling, ook op cultivatie. We hebben nu ineens drie experts in 'wierkunde”, vertelt Alwin B Kool van SeaweedTech aan Bio Journaal. “Natuurlijk is de teelt en de groei van het wier in het open water anders dan in bakken, maar het opkweken van zeesla uit sporenmateriaal is redelijk hetzelfde. En of we nu op het land of in de Oosterschelde kweken, uiteindelijk delen we onze afzetmarkt.”

Bron: Bio Journaal

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Meer biologische en lokale voedingsmiddelen bij bedrijfscatering HAS green academy

Meer biologische en lokale voedingsmiddelen bij bedrijfscatering HAS green academy

HAS green academy gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden om daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. De onderwijsinstelling ondertekende op 9 maart de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

Consumenten kopen meer biologische producten

Consumenten kopen meer biologische producten

Afgelopen jaar kozen consumenten vaker voor biologisch. Volgens een analyse van GfK gaven consumenten in 2022 36 procent meer uit aan biologische producten. GfK presenteerde het onderzoek afgelopen week tijdens de Biobeurs.

Lidl 3 sterren Beter Leven-kaas verkozen tot biologisch product van het jaar

Lidl 3 sterren Beter Leven-kaas verkozen tot biologisch product van het jaar

Lidl’s biologische kaas met het 3 sterren Beter Leven-keurmerk is op de Biobeurs verkozen tot biologische product van het jaar. De jury verkoos het product als winnaar omdat Lidl nog een stap verder gaat dan biologisch. De koeien krijgen meer ruimte om natuurlijk verdrag te vertonen en er is aandacht voor het milieu, zoals een rijker grasland en lokaal...