Kindervoeding met geitenmelk

Hyproca Nutrition introduceert kindervoeding op basis van geitenmelk onder merknaam Kabrita. Het Nederlandse bedrijf brengt 3 varianten op de markt.

Kabrita combineert volgens Hyproca de natuurlijke voordelen van geitenmelk met een samenstelling die voldoet aan de meest recente wetenschappelijke inzichten voor gezonde kindervoeding.

Kindervoeding op basis van geitenmelk is pas sinds kort toegestaan op de Europese markt.

Geitenmelk wordt van oudsher wereldwijd meer gedronken dan koemelk en ook in Nederland wint het aan populariteit, stelt Hyproca.

Licht verteerbaar

Volgens de producent zijn er al veel ouders die geitenmelk verkiezen boven koemelk. Dit vanwege de lichte verteerbaarheid. Ook is het rijk aan vitamines en mineralen en mild, licht en fris van smaak.

De geitenmelk wordt betrokken van een vaste groep Nederlandse geitenhouders.

Kabrita kindervoeding is verkrijgbaar in 3 varianten die zijn afgestemd op een specifieke levensfase van baby en peuter.

Zo is Kabrita 2 Opvolgmelk voor baby's van 6 tot 12 maanden en is Kabrita 3 Peutermelk ontwikkeld voor peuters van 12 maanden en ouder.

Iedere variant bevat vitamines, mineralen, onverzadigde vetzuren (AA & DHA), prebiotische vezels (GOS / FOS), en de speciale DigestX OPO-vetblend.

Kabrita opvolgmelk en peutermelk is verkrijgbaar bij drogisterijketen Etos en bij de apotheek maar is ook online te bestellen.

Lees ook:

 
Lees ook
Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.

Europees Parlement: benaming plantaardige zuivel mag blijven

Europees Parlement: benaming plantaardige zuivel mag blijven

Plantaardige alternatieven voor zuivel mogen in hun naam termen als ‘alternatief voor kaas’ of ‘variatie op melk’ blijven hanteren. Het Europees Parlement heeft het voorstel over een verbod op ‘zuiveltermen’ ingetrokken.

De werkdag van: Iris van der Gun, Holland Jersey

De werkdag van: Iris van der Gun, Holland Jersey

Het ‘speciale biertje’ in de zuivel Iris van der Gun is verantwoordelijk voor de logistiek en operations bij Holland Jersey, een zuivelbedrijf uit Nijkerk dat uitsluitend melk van Jerseykoeien verwerkt tot hoogwaardige zuivelproducten.  Wereldwijd komt zwartbonte Holstein-Friesian het meest voor. Daarnaast worden er in toenemende...