Kindervoeding met geitenmelk

evmi-kabrita

Hyproca Nutrition introduceert kindervoeding op basis van geitenmelk onder merknaam Kabrita. Het Nederlandse bedrijf brengt 3 varianten op de markt.

Kabrita combineert volgens Hyproca de natuurlijke voordelen van geitenmelk met een samenstelling die voldoet aan de meest recente wetenschappelijke inzichten voor gezonde kindervoeding.

Kindervoeding op basis van geitenmelk is pas sinds kort toegestaan op de Europese markt.

Geitenmelk wordt van oudsher wereldwijd meer gedronken dan koemelk en ook in Nederland wint het aan populariteit, stelt Hyproca.

Licht verteerbaar

Volgens de producent zijn er al veel ouders die geitenmelk verkiezen boven koemelk. Dit vanwege de lichte verteerbaarheid. Ook is het rijk aan vitamines en mineralen en mild, licht en fris van smaak.

De geitenmelk wordt betrokken van een vaste groep Nederlandse geitenhouders.

Kabrita kindervoeding is verkrijgbaar in 3 varianten die zijn afgestemd op een specifieke levensfase van baby en peuter.

Zo is Kabrita 2 Opvolgmelk voor baby's van 6 tot 12 maanden en is Kabrita 3 Peutermelk ontwikkeld voor peuters van 12 maanden en ouder.

Iedere variant bevat vitamines, mineralen, onverzadigde vetzuren (AA & DHA), prebiotische vezels (GOS / FOS), en de speciale DigestX OPO-vetblend.

Kabrita opvolgmelk en peutermelk is verkrijgbaar bij drogisterijketen Etos en bij de apotheek maar is ook online te bestellen.

Lees ook:

 
Lees ook
Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann leidt FrieslandCampina Ingredients, een van de vier business groups van de zuivelcoöperatie. De Amerikaanse speelde een grote rol bij de recente herstructurering van de ingrediëntentak. Ze vertelt over de reorganisatie, de toekomst voor de ingrediëntentak en haar liefde voor fietsen. Fortmann woont al een aantal jaar in...

Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Hoe noem je plantaardige vlees- en zuivelvervangers? Benamingen als vegetarische worst of sojamelk roepen discussie op. Annette Toft, directeur van de Deense landbouw- en voedingsraad in Brussel en voorzitter van de werkgroep levensmiddelen van Copa-Cogeca, geeft drie redenen om vleesbenamingen te beschermen.

PlanetProof zuivel krijgt maar één kievit van de Vogelbescherming

PlanetProof zuivel krijgt maar één kievit van de Vogelbescherming

Met welke van die nieuwe, duurzame Nederlandse zuivelproducten zijn boerenlandvogels, zoals kievit, grutto en boerenzwaluw, het meest geholpen? De Vogelbescherming geeft antwoord met de Vogelvriendelijke Zuivelwijzer. De natuurbeschermingsorganisatie vergeleek verschillende producten met elkaar en kende minimaal één en maximaal...