Kindervoeding met geitenmelk

Hyproca Nutrition introduceert kindervoeding op basis van geitenmelk onder merknaam Kabrita. Het Nederlandse bedrijf brengt 3 varianten op de markt.

Kabrita combineert volgens Hyproca de natuurlijke voordelen van geitenmelk met een samenstelling die voldoet aan de meest recente wetenschappelijke inzichten voor gezonde kindervoeding.

Kindervoeding op basis van geitenmelk is pas sinds kort toegestaan op de Europese markt.

Geitenmelk wordt van oudsher wereldwijd meer gedronken dan koemelk en ook in Nederland wint het aan populariteit, stelt Hyproca.

Licht verteerbaar

Volgens de producent zijn er al veel ouders die geitenmelk verkiezen boven koemelk. Dit vanwege de lichte verteerbaarheid. Ook is het rijk aan vitamines en mineralen en mild, licht en fris van smaak.

De geitenmelk wordt betrokken van een vaste groep Nederlandse geitenhouders.

Kabrita kindervoeding is verkrijgbaar in 3 varianten die zijn afgestemd op een specifieke levensfase van baby en peuter.

Zo is Kabrita 2 Opvolgmelk voor baby's van 6 tot 12 maanden en is Kabrita 3 Peutermelk ontwikkeld voor peuters van 12 maanden en ouder.

Iedere variant bevat vitamines, mineralen, onverzadigde vetzuren (AA & DHA), prebiotische vezels (GOS / FOS), en de speciale DigestX OPO-vetblend.

Kabrita opvolgmelk en peutermelk is verkrijgbaar bij drogisterijketen Etos en bij de apotheek maar is ook online te bestellen.

Lees ook:

 
Lees ook
Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel

Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel

Wetenschappers hebben microplastics aangetroffen in vlees, bloed en melk van Nederlandse koeien en varkens. Bijna 80 procent van de geteste vlees- en zuivelproducten bevatte microplastics. Dat blijkt uit een steekproef van de Vrije Universiteit Amsterdam in opdracht van de Plastic Soup Foundation.

Samenwerking FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer

Samenwerking FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer

FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer gaan samenwerken. Gezamenlijk gaan de bedrijven verder met het ontwikkelen van een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven met een goed verdienmodel voor de boer.

PerkinElmer lanceert FT-IR platform voor nauwkeurige veiligheidstesten voor vloeibare voedingsmiddelen

PerkinElmer lanceert FT-IR platform voor nauwkeurige veiligheidstesten voor vloeibare voedingsmiddelen

Het bedrijf PerkinElmer lanceert een nieuw FT-IR testplatform voor vloeibare voedingsmiddelen. Dit testplatform komt inclusief software, gestroomlijnde workflows en twee nieuwe instrumenten: de LactoScope 300TM voor het analyseren van zuivel en de LQA 300TM voor wijn.