Spar rolt maaltijdservice Eet smakelijk! uit

evmi-spar-eetsmakelijk

Spar gaat maaltijdservice ‘Eet smakelijk!’, speciaal voor ouderen, verder uitrollen. Een pilot bij 11 Spar-winkels, in april, is succesvol verlopen. Nu komen er 30 winkels bij en in januari volgt een landelijke uitrol bij Spar en enkele Attent winkels.

De pilot is volgens de retailer erg enthousiast ontvangen, zowel door de Spar-winkelondernemers als de klanten. Er wordt een breed, gevarieerd aanbod geleverd aan verse kant-en-klaarmaaltijden, inclusief zoutarme, gemalen en lactose & glutenvrije maaltijden, verschillende wisselmenu’s, salades, soepen en nagerechten.

Ouderen

“Met “Eet smakelijk!” richten we ons met name op de ouderen, die zelf niet willen of kunnen koken en wel een warme maaltijd willen eten”, meldt Spar. Er kan rekening gehouden worden met specifieke dieetwensen. Ook gemalen varianten zijn mogelijk.

Zelfredzaamheid ondersteunen

De directie van Spar Holding heeft in oktober 2013 in een intentieovereenkomst met het Ministerie van Binnenlandse Zaken afgesproken zich te 'zullen inspannen om met haar aanbod in assortiment en diensten de zelfredzaamheid van buurtbewoners te ondersteunen'. Deze maaltijdservice sluit hier naadloos bij aan, stelt Spar.

Online of bestelformulier

De maaltijden zijn online te bestellen worden via de website van de Spar-winkel of met een bestelformulier. De bestelde maaltijden zijn af te halen in de winkel, maar kunnen ook bezorgd worden.

“Alle maaltijden zijn op ambachtelijke wijze en volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum door professionele en ervaren koks bereid”, stelt Spar.

Lees ook:

Spar start thuisbezorging dieetmaaltijden (23 oktober 2013)

Bedrijven ontwikkelen voeding voor ouderen en sporters (7 december 2012)

Lees ook
Novel foods: vleessmoothies en onco-brood

Novel foods: vleessmoothies en onco-brood

Het toepassen van allerlei technieken op voeding wordt vaak met argwaan bekeken. Maar denk eens aan mensen die problemen met eten hebben. Zij kunnen baat hebben bij ‘novel foods’. Twee nieuwe producten: ‘onco-brood’ en vleessmoothies. Door Marjolein Streur - Foodlog Een stukje vlees en verse groenten, die met elkaar gekookt en gepureerd worden. Doe...

Verhoogd LDL-cholesterol verergert artrose

Verhoogd LDL-cholesterol verergert artrose

Te veel ‘slecht’ cholesterol (LDL) heeft een negatief effect op artrose. Dat blijkt uit onderzoek in gewrichten van muizen dat Wouter de Munter van het Nijmeegse Radboudumc heeft verricht. Het onderzoek geeft volgens hem een nieuwe kijk op het ontstaan van artrose en biedt mogelijke aangrijpingspunten voor therapieën. LDL-cholesterol kan beschadigd...

Eiwitinname oudste Vierdaagsewandelaars onder de loep

Eiwitinname oudste Vierdaagsewandelaars onder de loep

De honderd oudste deelnemers aan de honderdste Nijmeegse Vierdaagse zullen dit jaar worden gevolgd om hun wandelprestaties en gezondheid in kaart te brengen. Onderzoekers van Eat2Move meten de eiwitinname van deze wandelaars, die tussen 82 en 93 jaar oud zijn. Dat meldt Eat2Move. Er zal bij de honderd deelnemers onder meer 24-uurs voedingsvragenlijsten...