Dropmakers ontwikkelen nieuwe dropvariant met zeewier

drop met zeewier nieuws 27-09-2022 EVMI & vismagazine

Dropmakers Klepper & Klepper hebben een nieuwe dropvariant ontwikkeld. Drop met als belangrijk component, zeewier. Dit resulteert in een pittige zoute drop. Met een vleugje zeewier.

Umami volgens Klepper & Klepper

Vader en zoon Klepper en Klepper hebben zich laten inspireren door een bezoek aan een Japans restaurant. Zo hebben ze het idee ontwikkeld voor een umami dropje.

Huub Klepper: “Umami is de naam die de Japanners hebben gegeven aan de (zogenaamde) vijfde smaak, een smaak die naast zoet, zout, zuur en bitter bestaat. Umami zit van nature in, onder andere, rijpe tomaten, sardientjes, ulva (een soort zeewier), truffels, maar ook in olijven, ansjovis, knoflook en nu ook in De Beste Drop Ooit – Pittig zout

Klepper & Klepper testen alles

Een van de geheimen van het nieuwe dropje uit de droplijn De Beste Drop Ooit, is dat Klepper & Klepper hun nieuwe varianten altijd uitgebreid testen. Dat doen ze onder andere op de markt in Castricum, waar Willem Klepper sinds 1990 elke week staat. De 'testpersonen' waren willekeurige klanten die het aandurfden om de nieuwe zeewierdrop uit te proberen. Bijna iedereen keurde de drop goed, zo reageerden klanten met "Erg lekker" en "Ik vind hem heerlijk". Toen het ingrediënt zeewier werd onthuld waren de reacties "Een lekker gezond dropje", en "Verrassend". Maar ook een enkeling vond het dropje minder lekker. 

Met zeewier, zonder gluten en gelatine

Los van de pittig zoute umamismaak, heeft zeewier wel meer aardige eigenschappen. Het is een goede bron voor ijzer en eiwitten. En het zit boordevol mineralen, zoals fosfor, calcium en jodium. Zeewier is ook nog eens goed voor het milieu. Mits je het op verantwoorde wijze oogst. Want wat bomen boven het water doen, dat doet zeewier onder water: CO2 uit de atmosfeer halen.

Het zeewier dat Klepper & Klepper gebruikt is ‘vegan’ en op land geteeld. De kweekmethode maakt geen gebruik van zoet water, heeft geen impact op kwetsbare ecosystemen en stoot geen stikstof uit. Ook bevat deze smaak, net als alle andere varianten van de droplijn De Beste Drop Ooit, geen gluten en gelatine. Bovendien zitten alle varianten in een bio-composteerbare verpakking.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Zeewier groeit uit tot nieuwe sector

Zeewier groeit uit tot nieuwe sector

Op de Noordzee is er voldoende ruimte om zeewier te kweken, bijvoorbeeld in windparken. De eerste proeven zijn succesvol en bieden perspectief op grootschalige kweek van zeewier. Zeewier op het menu Zeewier staat bekend als voedingsmiddel, als grondstof voor biomassa, als verdikkingsmiddel voor alginaat, als biobrandstof en heeft waterzuiverende eigenschappen...

Wilthagen lanceert Zeeuwse Kroepoek

Wilthagen lanceert Zeeuwse Kroepoek

Bij familiebedrijf Wilthagen op Tholen is Zeeuwse Kroepoek gepresenteerd. Wilthagen is vooral bekend van hun leverworst en knabbelspek, maar begeeft zich nu op een nieuw terrein. De kroepoek is er namelijk in drie varianten: met uien, zeewier en Noordzeegarnalen. “De snack-divisie ontstond een jaar of vijf geleden, vertelt Frank Wilthagen. “We wilden...

FDA waarschuwt voor overdosis drop

FDA waarschuwt voor overdosis drop

Volgens de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit FDA kan het eten van te veel drop grote gevolgen voor de gezondheid hebben. Dit zou met name gelden voor mensen boven de 40. In drop zit glycyrrhizinezuur, een zoetstof die uit zoethout wordt gehaald. Deze stof kan ervoor zorgen dat je vocht vasthoudt en je bloeddruk omhoog gaat. Mensen die meer dan...