IFFI Masterclass: Meer met minder suiker

EVMI_IFFI Masterclass

Ingredients For Food Innovators organiseert op donderdag 28 en vrijdag 29 juni een masterclass Innovations met als thema: Sweet Reductions - Less is more. Geheel gewijd aan het verminderen van het gebruik van suiker in de voedingsmiddelenindustrie.

IFFI Masterclass

Drie keer per jaar organiseert het IFFI masterclasses voor leden en niet-leden en de editie van eind juni draait om suiker: waar staan we nu en wat ligt er in het verschiet? Producenten van eindproducten en ingrediënten delen hun ervaringen met het verminderen van suiker in voeding zonder dat smaak en textuur in gevaar komen. Na afloop van de presentaties is er steeds gelegenheid om met collega’s uit de ingrediëntenindustrie van gedachten te wisselen.

Het IFFI heeft FrieslandCampina, KraftHeinz en Peijnenburg bereid gevonden hun ervaringen te presenteren. Op vrijdagochtend laat Meester Boulangier en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven zien, hoe hij in zijn ambachtelijke bakkerij het ‘minder is meer’-principe hanteert op het gebied van suiker. De masterclass vindt beide dagen ook plaats bij Robèrt en zijn nieuwste onderneming, Kafé Van Leer in Oisterwijk. 

Voor wie?

Innovatie/R&D managers, market intelligence en marketing managers, business development en consumer insight managers, product development specialisten, proces- en applicatietechnologen en medewerkers uit de ingrediëntenindustrie die geïnteresseerd zijn in innovatieve methoden om minder suiker te gebruiken, zijn van harte welkom. 

Kijk voor het volledige programma en om u aan te melden op deze pagina van het IFFI.

Lees ook
Overzichtsstudie naar zoetstoffen schept geen duidelijkheid

Overzichtsstudie naar zoetstoffen schept geen duidelijkheid

Zijn kunstmatige zoetstoffen wel zo gezond, of kleven er gezondheidsrisico’s aan? Die vraag houdt onderzoekers, producenten en (vooral) consumenten al bezig sinds de eerste suikervrije cola’s in de winkel liggen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil tot een algemeen advies komen over kunstmatige zoetstoffen, maar het onderzoek dat de...

Zoete biotech: DSM maakt stevia met fermentatie

Zoete biotech: DSM maakt stevia met fermentatie

De zoetstof stevia wekt de interesse van fabrikanten omdat hij de smaak van suiker benadert. Tot voor kort werd die stof uit de plant stevia rebaudiana (honingkruid) gehaald. DSM is erin geslaagd een alternatieve, biotechnologische productiemethode te ontwikkelen die goedkoper en duurzamer is. Suiker is de laatste tien jaar uitgegroeid tot volksvijand...

HAK stopt klassiekers in 0%-jasje

HAK stopt klassiekers in 0%-jasje

Groentefabrikant HAK speelt in op de wensen van de moderne consument en voegt daarom vier producten toe aan de 0%-lijn. Deze klassiekers met groente en peulvruchten bevatten geen toegevoegde suiker en zout. HAK maakt vier klassiekers verkrijgbaar als 0%-variant. Rode kool met appel, rode bieten, bruine bonen en witte bonen in tomatensaus zijn vanaf...