‘Kansen bij nieuwe regels etikettering’

etiket315

ROSMALEN – De nieuwe etiketteringswetgeving, die grotendeels in 2014 ingaat, biedt volop kansen voor voedingsmiddelenproducenten.

Dat wordt duidelijk tijdens de lezing 'Innovatiekansen met nieuwe etiketteringswetgeving', die op 23 en 24 mei tijdens de Foodtech 2012 in het Autotron in Rosmalen wordt gehouden.

In deze lezing komt de nieuwe Europese verordening (EU) Nr. 1169/2011 aan bod, evenals de wijzigingen en inzichten van de huidige wetgeving op het gebied van etikettering.

Consultant Ellis van Diermen van Précon Food Management gaat aan de hand van theorie- en praktijkvoorbeelden in op de gevolgen voor de verpakkings- en specificatiesystemen. Ook komt aan de orde wat dit betekent voor de huidige bedrijfsvoering en de producten.

Het gaat dan om het ontwerp van de verpakking, maar ook om de gevolgen binnen category management, beheer van verpakkingsvoorraden, aanschaf van machines voor een nieuw formaat etiket, maar ook om wijzigingen in recepturen.

Foodtech, de Nederlandse vakbeurs voor technologie en innovatie in de voedingsmiddelenindustrie, heeft tijdens de beurs een compleet lezingenprogramma voor voedingsmiddelenproducenten.

Meer info

Lees ook: