Maatschappij en duurzaamheid
Met dit thema
Debat over eiwitbalans in COV Meat Café
Tijdens het jaarlijkse COV Meat Café op 3 november spraken vijftig genodigden uit agri en food over de ideale eiwitbalans. De debatteerden over vragen als: Wie is waarvoor verantwoordelijk? Welke rol speelt de prijs bij de consument? Kun je vlees en vervangers wel met elkaar vergelijken?
Klimaatrapport: maximaal twee keer per week vlees
Het World Resources Institute publiceerde 26 oktober een nieuw klimaatrapport, State of Climate Action 2022. Een van de conclusies van het rapport is dat de vleesconsumptie flink verminderd moet worden. Mensen in de ontwikkelde wereld mogen nog maar maximaal twee keer per week vlees eten.
Dierenbescherming verwacht toename zuivel met Beter Leven-keurmerk
De Dierenbescherming verwacht dat volgend jaar zo’n 35 boeren meedoen aan het Beter Leven-keurmerk. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie is er sprake van een gestage groei van het keurmerk, alhoewel het achterblijft bij vlees . Daar profiteren zo'n 84 miljoen dieren van de eisen van het keurmerk.
Nederlandse voedselproducenten helpen Voedselbank
Unox, Iglo, Hak en Bolletje vormen samen het ‘Wintercollectief’ om de Voedselbank te helpen. Naar verwachting neemt komende winter het aantal klanten van de Voedselbank toe met minimaal 40 procent. De vier roepen andere voedselproducenten op om zich aan te sluiten bij dit collectief.
Consumenten kiezen niet voor plantaardig vanwege hoge inflatie
Wageningen University & Resource publiceerde onlangs de Agrifoodmonitor 2022. Hieruit blijkt dat Nederlandse consumenten wel openstaan voor plantaardige alternatieven maar er in de praktijk niet voor kiezen. Volgens Ceel Elemans, sector specialist Food van ING, maakt de hoge inflatie het lastig om voor plantaardig eten te kiezen.
EVMI
Editie 1 2023

In dit nummer van EVMI staat verpakken centraal. Met onder meer: interview met Gert-Jan van Baardwijk, circulaire verpakkingen en eenvoudig hybride producten maken. Lees de editie hier!
EVMI 1 onlineVerpakkingsspecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven