EVMI 1 2021

evmi 1 2021

De eerste EVMI van 2021 is meteen de eerste editie met Janet Kooren aan het roer als hoofdredacteur. Het thema is Processing. Abonnees ontvangen het magazine deze week. Liever online lezen? Hieronder vind je alle artikelen uit de nieuwste editie.

In deze editie
Column: Smaakmaker

Column: Smaakmaker

Auteur: Iwona Brederveld, global product manager Exter Na een periode van afwezigheid, is Exter, het Oernederlandse bedrijf en mede-oprichter van het netwerk IFFI, weer terug in de gelederen. In de afgelopen periode hebben we nog eens extra kunnen zien wat de meerwaarde van netwerken is voor de samenwerking met andere leden. Bij IFFI worden workshops...

Hoe sensoren meer zicht brengen op processen in de voedselproductie

Hoe sensoren meer zicht brengen op processen in de voedselproductie

In de voedingsindustrie zijn snelheid, flexibiliteit en hygiëne doorslaggevende factoren. Nauwkeurige sensoren maken het verschil.

Zes vraagstukken over kweekvis belicht: ‘Kweekvis vangt groeiende vraag op’

Zes vraagstukken over kweekvis belicht: ‘Kweekvis vangt groeiende vraag op’

Door de uitdijende wereldbevolking en de toenemende aandacht voor gezondheid, groeit de visconsumptie. Omdat het aanbod van wilde vis niet gelijk groeit met de behoefte, neemt de vraag naar kweekvis al jaren toe. Hoog tijd dus om eens dieper in de kweekvisvijver te duiken. Zes veelgestelde vragen. Foto's: Kingfish Zeeland, Henk Riswick, Eric Fokke...

Eerst in het 
klein uitproberen

Eerst in het 
klein uitproberen

Het is weer eens wat anders. Waar we de ene keer bij een groot-groter-grootst bedrijf over de vloer komen, is OMVE bezig met klein-kleiner-kleinst. Nou ja, dat is wel een tikkeltje simpel gesteld, maar in de kern klopt het wel. Het bedrijf in De Meern houdt zich al sinds begin jaren negentig bezig met het maken van miniatuuropstellingen en pilotapparatuur...

De werkdag van Geraldine Haverkamp: Trainingen die boeien en binden

De werkdag van Geraldine Haverkamp: Trainingen die boeien en binden

Geraldine Haverkamp is trainer aan de Dairy Academy van Royal A-ware. Ze organiseert workshops voor melkveehouders. “Iedere melkveehouder vindt het leuk om bij een collega in de stal te kijken.” Haverkamp is opgeleid als dierenarts en heeft samen met haar man en schoonvader een melkveebedrijf in Kollumerzwaag (Fr). Daarnaast werkt ze als...

Boekrecensie Spoon-Fed: Tegengif voor 
verkeerde ideeën

Boekrecensie Spoon-Fed: Tegengif voor 
verkeerde ideeën

De Britse hoogleraar Tim Spector voelt de tijdgeest goed aan met zijn nieuwe boek Spoon-Fed. We krijgen de verkeerde ideeën over voeding met de paplepel ingegoten en de industrie gaat er graag mee aan de haal. En dat terwijl het wetenschappelijke bewijs uiterst zwak is. Bovendien: mensen verschillen zo veel van elkaar, dat one-size-fits-all-advies...