EVMI 6 2022

EVMI 6 2022

EVMI 6 gaat over het thema voedselveiligheid. 

Actueel
Redactioneel
Feiten & cijfers
Nieuws
Interview Prof. dr. ir. Kees de Graaf

Food Innovatie
Startup event IFFI - Bedrijven en startups ontmoeten elkaar
Biobased verpakken

Management
Doe meer met haver - Prima voor duurzame landbouw
Factor M - De mens in de circulaire ecomonie

Processing en Productie
Schone lucht, schoon product - En je bespaart ook nog flink veel geld
X-ray productinspectie

Food Lab
Nororeinigers - WC-eend laat zich kennen
Bacteriën met labels

En verder
Column IJsbrand Velzeboer
Carrière - Jan Ties Kram
De Toekomst - Rody van den Heuvel
Boeke

In deze editie
Prof. dr. ir. Kees de Graaf met emeritaat: ‘Ultra-processed foods niet per definitie verkeerd’

Prof. dr. ir. Kees de Graaf met emeritaat: ‘Ultra-processed foods niet per definitie verkeerd’

'Het effect van eetsnelheid' en 'De rol van zoetheid'. Twee studies waarbij dr. ir. Kees de Graaf als hoogleraar Sensoriek en Eetgedrag aan Wageningen University & Research (WUR) een grote rol heeft gespeeld. Onlangs ging hij met emeritaat, op 12 mei spreekt hij zijn afscheidsrede uit.

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid

Ons voedsel is momenteel extreem veilig, mits de verwerker zijn leveranciersbeoordelingen goed op orde heeft en de risicoprofielen op hun juiste waarde inschat. Daarvoor is veel kennis op de afdeling QA nodig en men moet het wereldklimaatbeeld en de actualiteit goed volgen. Dit kan groot financieel voordeel opleveren. Bijvoorbeeld, als blijkt dat de...

Certificering als  doel of als middel?

Certificering als doel of als middel?

Ziet jouw organisatie certificering als een verplichting of als een meerwaarde? Volgens auditor Désirée Kamperman is het doel van certificeren altijd een continue verbetercyclus in een organisatie.

Biobased verpakken

Biobased verpakken

Karin Molenveld van Wageningen Food & Biobased Research is stellig: de recyclage van kunststoffen is slechts een tussen-stap naar biobased kunststoffen. “We moeten weg van de olie, en aan biogrondstoffen, zoals zetmeel, is geen gebrek.”

IFFI startup event: hoe zet je innovaties om in succes

IFFI startup event: hoe zet je innovaties om in succes

We zijn met eigen ogen gaan kijken hoe startups en bedrijven elkaar vinden bij het IFFI startup event. IFFI – Ingredients for food innovators – zocht en vond hiervoor de samenwerking met StartLife.

Belangrijke uitdagingen  in de eiwittransitie

Belangrijke uitdagingen in de eiwittransitie

Minder vlees, meer plantaardige eiwitten. En een circulair, duurzaam voedselsysteem dat beter is voor het milieu en waarmee we meer monden kunnen voeden. Was het maar zo eenvoudig. Welke uitdagingen zijn er in de eiwittransitie?

Doe meer met haver

Doe meer met haver

Als je haver eet voel je je eerder verzadigd, neemt je weerstand toe en je cholesterolgehalte af en je bloedsuikerspiegel stabiliseert . Haverteelt past goed in duurzame en kringlooplandbouw.