Nieuws
Bolscher meer dan vlees werkt samen met vegan start-up Meet Jack

Bolscher meer dan vlees werkt samen met vegan start-up Meet Jack

Bolscher meer dan vlees en vegan startup Meet Jack werken sinds 1 september samen op het gebied van de productie en verkoop vegan jackfruit producten.

Dit alternatief voor Nutri-Score laat zien hoe bewerkt voedsel is

Dit alternatief voor Nutri-Score laat zien hoe bewerkt voedsel is

Nog dit jaar zal staatssecretaris Paul Blokhuis een nieuw voedingskeuzelogo voor Nederland kiezen. Het nieuwe logo komt in de plaats van het Vinkje, dat in 2016 uit de warenwet werd geschrapt. Inmiddels staat een hele rij logo's klaar om het op te volgen. Nutri-Score wordt door een aantal supermarkten en producenten al gebruikt. Dat geldt ook voor het...

Albert Heijn en McDonald's over hun kippen en de lat van Wakker Dier

Albert Heijn en McDonald's over hun kippen en de lat van Wakker Dier

Voor de Liegebeest-campagne van dit jaar nomineerde Wakker Dier 5 bedrijven. In eerdere jaren konden bedrijven door hun reclame-uitingen aan de nominatie 'ontsnappen'. Dit jaar lijkt Wakker Dier bedrijven en supermarkten in de hoek te drijven: legt Wakker Dier de lat te hoog? We vroegen het na bij de genomineerden.

Nieuw bestuur bij snackproducent Van Geloven

Nieuw bestuur bij snackproducent Van Geloven

Snackproducent Van Geloven (bekend van bijvoorbeeld Mora) zal volgend jaar een grotendeels nieuw bestuur krijgen. CEO Peter Doodeman, CFO Christiaan van Tilburg en Directeur Marketing & Innovatie Marcel Joosten stappen op. De vertrekkende directieleden zetten hun carrière buiten Van Geloven voort. Hun opvolgers komen allemaal uit de eigen...

Dr. Oetker onder vuur vanwege gebruik E171

Dr. Oetker onder vuur vanwege gebruik E171

Foodwatch heeft voedselproducent Dr. Oetker opgeroepen om te stoppen met het gebruik van de kleurstof titaniumdioxide (E171) in hun producten. De voedselwaakhond zegt de omstreden nanodeeltjes van de stof in producten van Dr. Oetker te hebben aangetroffen. Titaniumdioxide is een e-nummer dat steeds meer onder vuur ligt. De witte kleurstof wordt onder...

FrieslandCampina ziet af van nieuwe fabriek in Bedum

FrieslandCampina ziet af van nieuwe fabriek in Bedum

FrieslandCampina ziet af van de bouw van een nieuwe melkpoederfabriek in het Groningse Bedum. Dat maakte een woordvoerder bekend. Er was veel verzet van omwonenden tegen de nieuwe fabriek, vooral omdat daarvoor een oude waterweg, het Boterdiep, omgelegd moest worden.

Influencers moeten open zijn over reclame

Influencers moeten open zijn over reclame

'Ik denk niet dat een vlogger dingen eet voor geld', kopte het Financieele Dagblad. Toch gebeurt dat juist wel. En daarom lanceert de Stichting Reclame Code (SRC) een mediacampagne om sluikreclame van influencers op internet tegen te gaan.

Verpakte voedingsmiddelen het gezondst in Groot-Brittannië

Verpakte voedingsmiddelen het gezondst in Groot-Brittannië

Wanneer je verpakte voedingsmiddelen uit verschillende landen met elkaar vergelijkt aan de hand van het Australische 'Health Star'-voedingslogo, blijkt het Verenigd Koninkrijk als beste uit de bus te komen. Canada, Australië en de Verenigde Staten volgen de Britten op de voet. HongKong, Chili, India en China scoorden het laagst. De Australische Health...

Wetenschappers ontwikkelen spread met 80% water

Wetenschappers ontwikkelen spread met 80% water

Wetenschappers van Cornell University hebben een spread ontwikkeld die grotendeels uit water bestaat. De laagcalorische botervervanger bestaat voor 80% uit water, met minuscule druppels melkvet en plantaardige olie. Een eetlepel bevat zo slechts 2,8 gram vet en zo’n 25 calorieën, terwijl een eetlepel gewone boter al snel 11 gram vet en 100...

Hoe duurzaam zijn vleesvervangers?

Hoe duurzaam zijn vleesvervangers?

Volgens het klimaatpanel van de VN moeten we minder vlees eten. Dat zou beter zijn voor het klimaat en ook voor de gezondheid. Het aanbod van vleesvervangers in de supermarkt groeit, evenals de populariteit van deze producten. Reden voor het tv-programma Zembla om zich af te vragen 'hoe duurzaam is een vegaburger eigenlijk?'

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 5 - 2019
EVMI 5 - 2019

EVMI nummer 5 van 2019 heeft als thema ingrediënten. De ingrediënten waar op dit moment misschien wel het meest mee wordt geïnnoveerd zijn eiwitten. Plantaardige eiwitten zijn een hot topic, maar ook soja levert geen klimaatwalhalla op. Wetenschappers gaan inmiddels al een paar stappen verder; wat dacht je van dierloos melkeiwit of eiwit met alleen lucht en water als grondstoffen? We duiken in de nieuwste innovaties op dit gebied.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Strike Two Summit

19 september 2019 - 00:00

Lees meer

Symposium: Hygiëne voor veilig voedsel en gezondheid

1 oktober 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer

Informatiedag Bakkerij en Zoetwaren sector

1 oktober 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer