Nieuws
Een derde van alle kruidenpreparaten is vervalst

Een derde van alle kruidenpreparaten is vervalst

Bijna een derde van alle kruidenpreparaten die wereldwijd over de toonbank gaan, bevat niet de kruiden die op het etiket staan. Dat ontdekten Roemeense onderzoekers,schrijft FoodNavigator. De wetenschappers namen bijna 6.000 kruidenpreparaten onder de loep, uit 37 verschillende landen. Denk aan gedroogde kruiden, theeën, essentiële...

Palmoliesector wil ontbossing monitoren met Wagenings systeem

Palmoliesector wil ontbossing monitoren met Wagenings systeem

Tien grote producenten en afnemers van palmolie werken samen met Wageningen University & Research bij de ontwikkeling van een monitoringsysteem voor ontbossing. Onder meer Nestlé, Unilever, Cargill en PepsiCo hebben zich bij het initiatief aangesloten. Het nieuwe remote-sensing systeem, RADD genaamd, wordt ontwikkeld door de Wageningen Universiteit...

Meer losse verkoop van verse producten remt voedselverspilling

Meer losse verkoop van verse producten remt voedselverspilling

Producent en retailer kunnen voedselverspilling door consumenten voorkomen. Dat zegt het Britse WRAP (Waste & Resource Action Programme) met zoveel woorden in een recent rapport over voedselverspilling thuis.

Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé gaat samenwerken met Corbion voor de ontwikkeling van ingrediënten uit microalgen. De bedrijven willen die ingrediënten gebruiken in de productie van duurzame, plantaardige voedingsmiddelen. De voedingsmiddelenindustrie is naarstig op zoek naar nieuwe plantaardige eiwitbronnen, en de microalgen zullen Nestlé dan ook met...

Avantium opent demonstratiefabriek in Delfzijl

Avantium opent demonstratiefabriek in Delfzijl

Chemiegigant Avantium opent donderdag 7 november onder leiding van Nienke Homan (gedeputeerde van GroenLinks in Groningen) en algemeen directeur Tom van Aken, zijn eerste plantaardige MEG (Mono-ethylene glycol) demonstratiefabriek op het Chemiepark in Delfzijl. De stof, die onder andere wordt gebruikt in kleding en verpakkingen, moet de afhankelijkheid...

KIDV onderzoekt hergebruik consumentenverpakkingen

KIDV onderzoekt hergebruik consumentenverpakkingen

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) doet onderzoek naar het duurzamer maken van consumentenverpakkingen. Vertegenwoordigers van twintig betrokken partijen uit allerlei sectoren kwamen afgelopen week bij elkaar binnen de commissie ‘Community of Practice Herbruikbare Verpakkingen’, waar zij de noodzaak en de ontwikkelingen op het gebied van...

Zwanenberg en Struik melden fusieplannen bij ACM

Zwanenberg en Struik melden fusieplannen bij ACM

Vleesproducent Zwanenberg Food Group en soepen- en sauzenproducent Struik Foods melden fusieplannen bij de Autoriteit voor Consument en Markt. Eerder berichtten we al over de fusiegesprekken die de familie Van der Laan, eigenaar van Zwanenberg, voerde met de familie Van Drie. Zwanenberg is de grootste van de twee, en produceert vooral houdbaar vlees...

Hogeslag Olst in zee met RBK-Group

Hogeslag Olst in zee met RBK-Group

Hogeslag Olst is gericht op de toekomst en wil zich blijven ontwikkelen. Ook betreft het ERP-softwarepakket. Het bedrijf heeft daarvoor gekozen voor het FOBIS-pakket van de RBK Group.

Meer losse verkoop van verse producten remt voedselverspilling

Meer losse verkoop van verse producten remt voedselverspilling

Producent en retailer kunnen voedselverspilling door consumenten voorkomen. Dat zegt het Britse WRAP (Waste & Resource Action Programme) met zoveel woorden in een recent rapport over voedselverspilling thuis.

More than Drinks Inspiration! verplaatst naar 6 en 7 september 2020

More than Drinks Inspiration! verplaatst naar 6 en 7 september 2020

Twee maanden geleden kondigde Alea Publishers, uitgever van Vakblad More than Drinks, de vakbeurs More than Drinks Inspiration! aan. Vanuit de markt werd er positief gereageerd op deze nieuwe vakbeurs, alleen ging de voorkeur uit naar het najaar. In overleg met verschillende marktpartijen en brancheorganisaties heeft de organisatie daarom besloten om...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 7 - 2019

In EVMI 7 met het thema voedselveiligheid onderzoeken we het belang van een goed hygiënisch ontwerp van productieruimten en schoonmaakprocessen. Maar we bekijken ook nieuwe technologieën die nu of in de toekomst de hygiëne zouden kunnen bevorderen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

HAS cursus: levensmiddelenchemie

19 november 2019 - 18 januari 2020

Lees meer

AgriFoodTech 2019

11 december 2019 - 12 december 2019

Lees meer

Save the date: HAS Food Experience 2020

4 februari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea