Nieuws
Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Gold & Green heeft de Horecava Innovation Award 2020 gewonnen met het product Pulled Oats, een alternatief voor vlees. Winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos is Karma Shoarma van het gelijknamige bedrijf uit Haarlem. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de opening van de Horecava.

Start van de Horecava

Start van de Horecava

Vandaag, 13 januari, om 10.00 openen de deuren van de RAI Amsterdam voor de 64e editie van Horecava. Deze editie staat in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Op de beurs vinden de bezoekers vele innovaties zoals vegetarische tonijnsushi, oplossingen voor personeelsproblematiek, koffiekopje van koffiedrab, chips van vlees...

Mark Hanssen nieuwe Horecadirecteur AB InBev

Mark Hanssen nieuwe Horecadirecteur AB InBev

Mark Hanssen is de nieuwe Horecadirecteur van Bierbrouwerij AB InBev. Hij volgt Pieter Anciaux op, die horeca- en operationsdirecteur wordt voor België en Luxemburg.

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na Horecava

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na Horecava

Jaarlijks vinden tijdens Horecava de Lekkerste Wedstrijden plaats. Elke deelnemer wordt door de inspecteurs van Houwers Groep grondig gekeurd op een voedselveilige en hygiënische werkwijze. Om het belang van voedselveiligheid extra te benadrukken, roept het inspectiebureau de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020 in het leven.

Avantium bouwt commerciële bioplastic-fabriek in Delfzijl

Avantium bouwt commerciële bioplastic-fabriek in Delfzijl

Chemiebedrijf Avantium wil in Delfzijl een fabriek bouwen voor de productie van FDCA (furandicarboxylzuur), een grondstof voor het biobased plastic PEF. Het zou de eerste commerciële fabriek worden van het bedrijf. In verpakkingsland wordt PEF nog steeds gezien als een soort heilige graal. Het biobased materiaal wordt niet van fossiele grondstoffen...

Bionext: Biologisch wordt booming de komende 10 jaar

Bionext: Biologisch wordt booming de komende 10 jaar

Biologisch was langere tijd een nichemarkt. Maar dat gaat de komende 10 jaar veranderen verwacht Michaël Wilde, directeur van Bionext. Hij vertelt vijf keer waar en waarom biologisch booming wordt.

Van Loon Group introduceert The Blue Butcher op de Horecava

Van Loon Group introduceert The Blue Butcher op de Horecava

Op de Horecava presenteert Van Loon Group The Blue Butcher, een assortiment van vleesvervangers. Met dit nieuwe label wil het bedrijf inspringen op de toenemende vraag vanuit de markt naar alternatieven voor vlees. In totaal zijn er zes productvarianten waarvan een selectie te zien is bij de ENKCO-stand.

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Bretonse oesterkwekers hebben er de buik van vol. Voor de vijfde keer (!) sinds midden december is de oogst en verkoop van oesters uit de Bretonse wateren verboden. In de schelpdieren is het norovirus aangetroffen. Het hoogstbesmettelijke virus maakt mensen misselijk en veroorzaakt diarree.

‘Rood vlees van belang omdat groenten te weinig voedingsstoffen bevatten’

‘Rood vlees van belang omdat groenten te weinig voedingsstoffen bevatten’

Een daling van de nutritionele waarde van plantaardig voedsel en vis, is een goede reden om rood vlees (rund, varken, schaap, geit, paard) te blijven eten voor je gezondheid. Dat beweert professor Alice Stanton (cardiovasculaire farmacologie) van het Ierse Royal College of Surgeons.

Duurzaamheid in het klein

Duurzaamheid in het klein

Echt eerlijke en duurzame chocolade, bestaat dat eigenlijk? Als je afgaat op de verschillende certificaten die door producenten gevoerd worden, wel. Maar toezicht op de complexe ketens van grote producenten is moeilijk, zelfs voor de bedrijven zelf. Kan duurzaamheid daar wel gegarandeerd worden? Chocolatemakers doet het daarom anders.  Foto's:...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 - 2019

EVMI 8 heeft het thema duurzaamheid. In deze editie vragen we enkele Nederlandse bedrijven hoe ze hun productie CO2-neutraal proberen te krijgen, en vragen we Directeur Duurzaamheid Anniek Mauser van Unilever hoe een duurzaamheidsmanager in een organisatie moet staan om voldoende impact te kunnen hebben.

Bekijk de inhoud
Evenementen

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Nijmegen

23 januari 2020

Lees meer

Voedselveiligheid en commercieel voordeel: het kan!

23 januari 2020

Lees meer

Kenniscafé VIA FIA

28 januari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea