Bedrijfsinformatie
Sanday’s zet nieuwe standaard productinspectie met CEIA

Sanday’s zet nieuwe standaard productinspectie met CEIA

Lang niet alle metaaldetectoren kunnen feilloos kleine verontreinigingen detecteren, zeker niet wanneer het product complex van samenstelling is. Daarom wilde sandwichproducent Sanday’s nieuwe apparatuur aanschaffen die in staat zou zijn ook de kleinste verontreinigingen te detecteren. Het bedrijf investeerde in een technologisch hoogstandje:...

Voedselveiligheid dankzij ingrediënten

Voedselveiligheid dankzij ingrediënten

Het is de schrik van menig voedingsproducent: geconfronteerd worden met een terugroepactie. De financiële gevolgen zijn enorm, om over imagoschade nog maar te zwijgen. Ingrediënten kunnen helpen bij het bevorderen van voedselveiligheid. Onlangs was er een grootschalige terugroepactie van voorverpakte vleeswaren. In de nasleep van de terugroepactie...

Stamppot, een historisch gerecht?

Stamppot, een historisch gerecht?

Er is naast Nederland waarschijnlijk geen land ter wereld waar het nationale gerecht bestaat uit gestampt voedsel. Nederlanders zijn dol op stamppot. Aardappelen, groente, jus en een stukje vlees of worst en de Nederlander is helemaal tevreden. Vanwaar de fascinatie van de Nederlander voor fijn geprakt voedsel?

Nieuwe logistiek door hogere kratten bij slagerij Detailresult

Nieuwe logistiek door hogere kratten bij slagerij Detailresult

Voor grote productiebedrijven kunnen kleine aanpassingen in de routing flinke impact hebben op het totaalplaatje. Bij de slagerij van Detailresult stapten ze daarom over op hogere kratten waar meer bakjes inpassen. De logistiek in de fabriek moest daarop worden aangepast.

Etenswaren veilig en hygiënisch vervoeren

Etenswaren veilig en hygiënisch vervoeren

Consumenten kiezen steeds vaker voor gemak. Zowel maaltijden als boodschappen worden steeds vaker thuisbezorgd. Het vervoeren van etenswaren is echter niet zonder risico’s. ‘Met verschillende soorten producten of samengestelde maaltijden kan dat een uitdaging zijn’, aldus Bert Ribbers van Eurofins Food, Feed & Water Testing Netherlands....

Gezonde spijsvertering: een gevestigde waarde

Gezonde spijsvertering: een gevestigde waarde

De interesse in een gezonde darmflora houdt stand. De consument wordt zich nu ook bewust van de invloed van een gezonde spijsvertering op zijn welbevinden. In 2010 werd “een gezonde spijsvertering” uitgeroepen tot megatrend. Onderzoek op wetenschappelijke- en nutritionele fora naar een gezonde darmflora bereikten hierna nieuwe hoogten. De...

Cichoreiwortel – diepgeworteld geluk!

Cichoreiwortel – diepgeworteld geluk!

Ontdek ons nieuwste recept voor wit brood met prebiotische vezels van de cichoreiwortel: dit vezelrijke brood behoudt zijn mooie witte kleur en zorgt voor een gezonde spijsvertering. Prebiotisch: getest en goedgekeurd Inuline en oligofructose zijn prebiotische vezels die bijdragen tot een verbeterde spijsvertering en innerlijke balans omdat ze een positieve...

Een inhoudelijke training voor het hele bedrijf

Een inhoudelijke training voor het hele bedrijf

Ken je het programma 'Keuringsdienst van waarde'? Daarin zijn altijd telefoongesprekjes opgenomen met bedrijven, waarbij de mensen aan de telefoon soms de plank flink misslaan met hun antwoorden. Dit maakt duidelijk dat het belangrijk is dat iedereen binnen een bedrijf enige kennis heeft van de activiteiten en de producten van hun eigen bedrijf. ...

Hoe gezond is chocolade eigenlijk?

Hoe gezond is chocolade eigenlijk?

Vroeger werd chocolade als ongezond gezien. Je zou er dik van worden en veel teveel suikers binnenkrijgen. Dit is voor een groot gedeelte waar, maar kan wel wat genuanceerd worden. Tegenwoordig zijn wetenschappers het er wel over eens, dat bepaalde soorten chocolade juist positieve gezondheidseffecten hebben. Houdt dit nu in dat je onbeperkt chocolade...

Online marketing & social selling voor ingrediënten producenten!

Online marketing & social selling voor ingrediënten producenten!

Dit is het thema van de Ingredients For Food Innovators masterclass op donderdag 7 en vrijdag 8 november in Rhenen. Hans Molenaar, Perry van Beek en Peter Terwindt delen hun kennis en ervaring op het gebied van digitale transformatie en e-commerce binnen de voedingsindustrie. Een inspirerende masterclass op een bijzondere locatie: Ouwehands Dierenpark...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 7 - 2019

In EVMI 7 met het thema voedselveiligheid onderzoeken we het belang van een goed hygiënisch ontwerp van productieruimten en schoonmaakprocessen. Maar we bekijken ook nieuwe technologieën die nu of in de toekomst de hygiëne zouden kunnen bevorderen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

HAS cursus: levensmiddelenchemie

19 november 2019 - 18 januari 2020

Lees meer

AgriFoodTech 2019

11 december 2019 - 12 december 2019

Lees meer

Save the date: HAS Food Experience 2020

4 februari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea