Bedrijfsinformatie
Etenswaren veilig en hygiënisch vervoeren

Etenswaren veilig en hygiënisch vervoeren

Consumenten kiezen steeds vaker voor gemak. Zowel maaltijden als boodschappen worden steeds vaker thuisbezorgd. Het vervoeren van etenswaren is echter niet zonder risico’s. ‘Met verschillende soorten producten of samengestelde maaltijden kan dat een uitdaging zijn’, aldus Bert Ribbers van Eurofins Food, Feed & Water Testing Netherlands....

Gezonde spijsvertering: een gevestigde waarde

Gezonde spijsvertering: een gevestigde waarde

De interesse in een gezonde darmflora houdt stand. De consument wordt zich nu ook bewust van de invloed van een gezonde spijsvertering op zijn welbevinden. In 2010 werd “een gezonde spijsvertering” uitgeroepen tot megatrend. Onderzoek op wetenschappelijke- en nutritionele fora naar een gezonde darmflora bereikten hierna nieuwe hoogten. De...

Cichoreiwortel – diepgeworteld geluk!

Cichoreiwortel – diepgeworteld geluk!

Ontdek ons nieuwste recept voor wit brood met prebiotische vezels van de cichoreiwortel: dit vezelrijke brood behoudt zijn mooie witte kleur en zorgt voor een gezonde spijsvertering. Prebiotisch: getest en goedgekeurd Inuline en oligofructose zijn prebiotische vezels die bijdragen tot een verbeterde spijsvertering en innerlijke balans omdat ze een positieve...

Een inhoudelijke training voor het hele bedrijf

Een inhoudelijke training voor het hele bedrijf

Ken je het programma 'Keuringsdienst van waarde'? Daarin zijn altijd telefoongesprekjes opgenomen met bedrijven, waarbij de mensen aan de telefoon soms de plank flink misslaan met hun antwoorden. Dit maakt duidelijk dat het belangrijk is dat iedereen binnen een bedrijf enige kennis heeft van de activiteiten en de producten van hun eigen bedrijf. ...

Hoe gezond is chocolade eigenlijk?

Hoe gezond is chocolade eigenlijk?

Vroeger werd chocolade als ongezond gezien. Je zou er dik van worden en veel teveel suikers binnenkrijgen. Dit is voor een groot gedeelte waar, maar kan wel wat genuanceerd worden. Tegenwoordig zijn wetenschappers het er wel over eens, dat bepaalde soorten chocolade juist positieve gezondheidseffecten hebben. Houdt dit nu in dat je onbeperkt chocolade...

Online marketing & social selling voor ingrediënten producenten!

Online marketing & social selling voor ingrediënten producenten!

Dit is het thema van de Ingredients For Food Innovators masterclass op donderdag 7 en vrijdag 8 november in Rhenen. Hans Molenaar, Perry van Beek en Peter Terwindt delen hun kennis en ervaring op het gebied van digitale transformatie en e-commerce binnen de voedingsindustrie. Een inspirerende masterclass op een bijzondere locatie: Ouwehands Dierenpark...

Wat te doen bij voedselvergiftiging in het buitenland

Wat te doen bij voedselvergiftiging in het buitenland

In het buitenland worden meestal andere producten genuttigd dan de producten die we thuis gewend zijn om te eten. Deze producten kunnen natuurlijk erg vernieuwend en lekker zijn, maar deze kunnen ook vervelende problemen met zich meebrengen. Een van de bekendste problemen in het buitenland is de voedselvergiftiging. Hoe kan een voedselvergiftiging worden...

Suikeralternatieven en nieuwe testmethoden

Suikeralternatieven en nieuwe testmethoden

Koolhydraten en organische zuren vormen een belangrijk deel van onze voeding. Koolhydraten zijn zetmeel, vezels en suikers. Vooral die laatste groep willen producenten en retailers zoveel mogelijk reduceren in hun voeding. Maar de ene suiker is de andere niet. In de vorm van vezels kunnen suikers juist bijdragen aan de gezondheid. Eurofins Food, Feed...

IFFI presenteert: E-commerce in B2B food

IFFI presenteert: E-commerce in B2B food

Ingredients For Food Innovators organiseert op donderdag 12 september een dinner meeting over de impact van E-commerce in de voedings- en ingrediëntenindustrie. Sprekers zijn Floor Guikers, EY VODW, en Teun van der Zijden, EY-Parthenon. Aansluitend brengen leden vrijdag 13 september een bezoek aan IFFI-lid Interfood In Bladel. Het internet en de...

Meer dan een laboratorium: Eurofins als kennispartner

Meer dan een laboratorium: Eurofins als kennispartner

Voedselfraude, aangescherpte regelgeving en consumenten die steeds kritischer zijn; de beheersing van voedselveiligheid wordt steeds belangrijker. Eurofins helpt bedrijven in de gehele productieketen om een veilig productieproces te kunnen garanderen. ‘Eurofins is veel meer dan een laboratorium alleen.’

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts € 53,75 ex BTW in plaats van € 107,50

Profiteer nu
Editie 5 - 2019

Logistiek, het thema van EVMI editie 6, is een ontzettend breed onderwerp. In 2019 draait logistiek niet meer alleen maar om efficiency, maar spelen andere kwesties als duurzaamheid en flexibiliteit ook een grote rol. Nieuwe technologieën zullen het bijvoorbeeld mogelijk maken om verslogistiek af te stemmen op de wensen van specifieke klanten, een ontwikkeling waar we in deze editie dieper op in gaan.

Bekijk de inhoud
Evenementen

Foodvalley Summit: The Protein Plan(et)

17 oktober 2019 - 17 september 2019

Lees meer

Jaarcongres Voedselveiligheid en -integriteit

7 november 2019 - 7 november 2019

Lees meer

Kennissessie: Industrie 4.0. Hoe geef je er handen en voeten aan?

7 november 2019 - 7 november 2019

Lees meer