Steekwoord archief: houdbaarheid

  • Braskem

    Dop verandert van kleur als voedsel is bedorven

    Het Braziliaanse chemieconcern Braskem heeft verpakkingsmateriaal ontwikkeld dat van kleur veranderd als het voedsel is bedorven. Hiermee hoeft de consument niet meer te kijken naar de houdbaarheidsdatum of ‘zelf aan de melk te ruiken’. Dit meldt het blad Kijk op de site. Zuurtegraad De techniek is… Lees verder →

  • mist

    Groente en fruit in de mist

    Bemisten wordt het genoemd. Uit een installatie boven groente en fruit in winkels komt mist, FRESH-DEMO onderzocht de afgelopen twee jaar de invloed van mist en een natuurlijk zuur op groente en fruit die in Nederland verkocht worden. De speciale waterdamp moet zorgen voor een… Lees verder →

  • epg

    European Packaging Gallery gaat internationaal

    De European Packaging Gallery slaat de vleugels uit. Het bedrijvencluster gericht op innovatieve verpakkingen voor de levensmiddelenindustrie, gaat de markt volgen die immers ook internationaliseert. Met EPG 2.0 wordt gefocust op Noordwest-Europa en Noord-Amerika. Eerder werd gewerkt met enkelvoudige vragen van bedrijven. Nu gaat het… Lees verder →

  • caseinefolie

    Eetbare folie uit melkeiwit

    Folie uit melkeiwit caseïne is mogelijk een alternatief voor de gangbare dunne plastic folie, die bedoeld is om de houdbaarheid van kaas en andere voedingsmiddelen te verlengen. De caseïnefolie (foto) is biologisch afbreekbaar én eetbaar. Dat meldt de VerpakkingsSpecial. Melkeiwit leent zich goed voor het maken… Lees verder →

  • jagt_michael-vander-parxplastics

    Antibacteriële verpakking remt ziekmakers

    Plastic verpakkingen met Sanipolymeren gaan de groei van micro-organismen en bacteriën als E. coli., Listeria en Salmonella tegen. Zo blijven voedingsmiddelen langer houdbaar. De VerpakkingsSpecial heeft een interview met Michaël van der Jagt van Parx Plastics dat deze Sanipolymeren op de markt brengt. Het Rotterdamse Parx… Lees verder →

  • hermanwijffelsinnovatieprijs2016

    Liquidseal finalist Herman Wijffels Innovatieprijs

    Liquidseal is een van de negen finalisten voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016. Het bedrijf heeft een duurzaam conserveringsmiddel dat, aangebracht als een soort seal, de houdbaarheid van hard fruit weet te verlengen. Er waren dit jaar 250 inzendingen. Daaruit gingen een kleine 30 deelnemers… Lees verder →