Proceslijn

Met dit thema
Plantaardige eiwitfaciliteiten in kaart gebracht

Plantaardige eiwitfaciliteiten in kaart gebracht

Foodvalley NL heeft een overzicht gepubliceerd van Nederlandse faciliteiten voor het testen en opschalen van ingrediënten, halffabrikaten of eindproducten met plantaardige ingrediënten. Deze Protein Facility Map is bedoeld als hulpmiddel voor bedrijven die deze faciliteiten zelf niet hebben maar wel willen innoveren op dit gebied.

Machinebouwer in vleesverwerkende industrie zet in op data

Machinebouwer in vleesverwerkende industrie zet in op data

Machinebouwer Marel mikt op een omzetgroei van 12% per jaar tussen nu en 2026. Dit willen ze bereiken door meer machines te leveren aan de groeiende industrie, maar vooral door meer data te delen tussen verwerkers en supermarkten.

Mild conserveren: alle technieken op een rij

Mild conserveren: alle technieken op een rij

Na een lange aanloopperiode krijgen milde conserveringstechnieken de laatste jaren echt voet aan de grond. Ze maken het mogelijk de smaak en geur van vers te verenigen met langere houdbaarheid zonder dat conserveringsmiddelen nodig zijn. In laboratoria en pilotplants staan alweer nieuwe technieken klaar. De trend richting (koel)verse gemaksvoeding...

Verpakkingsprimeur voor Nestlé: repen in papier

Verpakkingsprimeur voor Nestlé: repen in papier

Nestlé heeft aangekondigd dat de YES! fruit- en notenrepen voortaan verpakt zullen worden in recyclebare papieren wikkels. Dankzij een nieuwe techniek is Nestlé erin geslaagd hun snelle flow wrap-productielijnen zo aan te passen dat ze met papieren wikkels kunnen werken. De nieuwe wikkel is gemaakt van papier met een coating die met het...

Perslucht en hygiëne: dit kan er mis gaan

Perslucht en hygiëne: dit kan er mis gaan

De zuiverheid van de perslucht kan invloed uitoefenen op de voedselveiligheid van voedingsmiddelen. Hoe zorg je voor voldoende zuivere perslucht? Project engineer energy efficiency Roy Schep van SMA Pneumatics geeft praktische tips. Verschillende kwaliteitssystemen blijven vaag over de kwaliteit van perslucht. In de praktijk komt Schep de nodige voorbeelden...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 29,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 4 - 2020

In EVMI 4 ontdek je de mogelijke toekomst van het voedselsysteem na corona. Ook beschouwen we de haalbaarheid van een milieuscore op voedselverpakkingen en nemen we een kijkje in de nieuwe eiwitfabriek van Rubisco.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Training VITAL allergens web-based

4 augustus 2020

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based

4 augustus 2020

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based

4 augustus 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea