Voedselkwaliteit

Met dit thema
RF-technologie: in-pack steriliseren met minimale hitteschade

RF-technologie: in-pack steriliseren met minimale hitteschade

Het Wageningse technologiebedrijf TOP BV ontwikkelt een nieuwe sterilisatie-oplossing op basis van Radio Frequency-technologie. Hiermee kunnen voedingsmiddelen in verpakking veel korter verhit worden dan met gangbare technieken, met minder hitteschade aan het product. Onze oma’s zijn niet vies van een pot erwten met worteltjes. Maar met de huidige...

Franse wijnboeren keren biologische teelt de rug toe

Franse wijnboeren keren biologische teelt de rug toe

"Biologisch kun je niet duurzaam meer noemen," zegt Bernard Farges van het Conseil interprofessionnel du vin de Bordeaux (CIVB). Het bommetje van die uitspraak ging vorige maand af, toen Farges zei dat de nodige wijnbouwers stoppen met biologische teelt en terug willen keren naar een meer gangbare vorm van druiventeelt. Waarom?...

Inval NVWA bij niet erkend slachthuis

Inval NVWA bij niet erkend slachthuis

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft een inval uitgevoerd bij een slachthuis in Gelderland. Vermoedelijk wordt er vlees verwerkt zonder de daarvoor benodigde papieren. Het bedrijf verkoopt het vlees vermoedelijk aan Chinese restaurants in Nederland. “Een bedrijf moet aan meerdere eisen voldoen om een erkenning te krijgen zodat...

Supermarkten kiezen voor voedselstoplicht Nutriscore

Supermarkten kiezen voor voedselstoplicht Nutriscore

Onverwacht is Nederland is een stap dichterbij een nieuw voedselkeuzelogo gekomen. Brancheorganisatie CBL heeft aan NRC bekend gemaakt dat de supermarkten pleiten voor de invoering van het Franse Nutriscore-systeem. Directeur Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) pleitte er in een tv-uitzending al voor om snel een...

EU ziet af van versoepeling kwiknorm

EU ziet af van versoepeling kwiknorm

De Europese Commissie heeft een plan om de toegestane hoeveelheid kwik in vis te verhogen voorlopig ingetrokken. Dat blijkt uit een rapport van een eerdere vergadering dat de Commissie vorige maand publiceerde. Eerder werd een voorstel ingediend om de toegestane limiet te versoepelen, omdat roofvissen in de praktijk de norm vaak overschrijden. Consumenten...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 7 - 2019

In EVMI 7 met het thema voedselveiligheid onderzoeken we het belang van een goed hygiënisch ontwerp van productieruimten en schoonmaakprocessen. Maar we bekijken ook nieuwe technologieën die nu of in de toekomst de hygiëne zouden kunnen bevorderen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

HAS cursus: levensmiddelenchemie

19 november 2019 - 18 januari 2020

Lees meer

AgriFoodTech 2019

11 december 2019 - 12 december 2019

Lees meer

Save the date: HAS Food Experience 2020

4 februari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea