Voedselkwaliteit

Met dit thema
Skal: bio-producten zijn te vertrouwen

Skal: bio-producten zijn te vertrouwen

Skal liet de betrouwbaarheid van verpakte biologische consumentenproducten testen. Uit de steekproef blijkt dat biologische producten ook echt biologisch geproduceerd zijn. Alleen de etikettering laat te wensen over. Voor dit onderzoek nam Skal 95 steekproeven van verschillende (online-)supermarkten. Zij beoordeelden de producten op hun oorsprong en...

FrieslandCampina werkt aan gezond en gebalanceerd assortiment

FrieslandCampina werkt aan gezond en gebalanceerd assortiment

FrieslandCampina kijkt kritisch naar de samenstelling van zijn producten. In 2018 voldeed 66% van de verkochte producten aan de Global Nutritional Standards (GNS). Over twee jaar moet minimaal 70 procent van de producten voldoen aan deze zelf-opgestelde voedingskundige criteria. De afgelopen jaren gaat het percentage dat voldoet aan de GNS structureel...

Celstraffen en geldboetes voor paardenvlees-fraudeurs

Celstraffen en geldboetes voor paardenvlees-fraudeurs

Afgelopen vrijdag werd de directeur van slachthuis Van Hattem uit Dodewaard veroordeeld voor 324 dagen celstraf, waarvan 180 voorwaardelijk. De rechter beoordeelde hem als schuldig van valsheid in geschrifte. In zijn slachthuis werden in 2012 en 2013 honderden pony’s geslacht en verwerkt tot ‘rundvleesproducten’. De rechtbank Oost-Brabant...

RIKILT in Wageningen fuseert met NVWA-lab

RIKILT in Wageningen fuseert met NVWA-lab

Vanaf 1 juni 2019 vormen RIKILT Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een nieuw instituut. De nieuwe organisatie draagt de naam Wageningen Food Safety Research (WFSR) en maakt onderdeel uit van Wageningen University & Research. Het lab van de...

Giftig Japans visgerecht Fugu nog gevaarlijker door klimaatverandering

Giftig Japans visgerecht Fugu nog gevaarlijker door klimaatverandering

Het Japanse visgerecht Fugu is beroemd vanwege de (kleine) kans op fatale vergiftiging. Maar klimaatverandering maakt het eten van de kogelvissen onverwacht een stuk gevaarlijker. Bij de bereiding van de kogelvis moet een geoefende Japanse kok eerst de lever en de geslachtsorganen verwijderen. In die organen zit het gif tetrodotoxine, een neurotoxine...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Meest recente uitgave

evmi-1-2019
EVMI 1 - januari 2019
EVMI bestaat 20 jaar, en dat vieren we met vernieuwing op alle fronten..

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

ProVeg New Food Conference

21 maart 2019 - 22 maart 2019

Lees meer

Digital Food

26 maart 2019 - 26 maart 2019

Lees meer

Empack Den Bosch

3 april 2019 - 4 april 2019

Lees meer