Voedselkwaliteit

Met dit thema
De mooie en minder mooie kanten van de tonijnvangst

De mooie en minder mooie kanten van de tonijnvangst

Sinds hij in de jaren ’90 in Spanje woonde en zag hoe de blauwvintonijnen daar op traditionele manier gevangen werden, heeft de tonijn econoom en journalist Steven Adolf niet meer losgelaten. Onlangs verscheen zijn boek ‘Tuna Wars’ over de mooie, maar zeker ook de minder mooie kanten van de tonijnvangst. Het begon in de jaren ’90...

NVWA: minder sulfiet maar vaker andere kleurstoffen in vlees

NVWA: minder sulfiet maar vaker andere kleurstoffen in vlees

Bij een risicogerichte inspectie van de NVWA eind vorig jaar bleek een aantal vleesbedrijven nog sulfiet toe te voegen aan het vlees. Dat additief mag volgens de wet niet aan vlees worden toegevoegd. De controles werden gedaan bij bedrijven die de afgelopen jaren sulfiet hadden gekocht; bij zeven van die bedrijven werd het gebruik van sulfiet geconstateerd. Sulfiet...

"We gaan steeds meer digitaal toezicht houden"

"We gaan steeds meer digitaal toezicht houden"

Toen Rob van Lint in 2017 de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ging leiden, werd hij meteen in het fipronilschandaal gestort. Ook 2019 was een bewogen jaar, met een listeria-uitbraak en een ict-debacle. We blikken terug maar kijken bovenal vooruit naar de ontwikkelingen die 2020 zal brengen. Topambtenaar Rob van Lint weet wel raad met crisissituaties....

Handelaar verkocht inktvis als octopus om de markt toch tevreden te stellen

Handelaar verkocht inktvis als octopus om de markt toch tevreden te stellen

Wat is het grootste verschil tussen een inktvis en een octopus? De prijs. Octopus is duurder, dan inktvis.

Een derde van alle kruidenpreparaten is vervalst

Een derde van alle kruidenpreparaten is vervalst

Bijna een derde van alle kruidenpreparaten die wereldwijd over de toonbank gaan, bevat niet de kruiden die op het etiket staan. Dat ontdekten Roemeense onderzoekers,schrijft FoodNavigator. De wetenschappers namen bijna 6.000 kruidenpreparaten onder de loep, uit 37 verschillende landen. Denk aan gedroogde kruiden, theeën, essentiële...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 - 2019

In EVMI 1 2020 lees je wat o.a. smart industry en kunstmatige intelligentie kunnen betekenen in het productieproces. Ook nemen we een kijkje in het nieuwe R&D-centrum van Unilever, midden op de universiteitscampus in Wageningen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Eindhoven Airport

2 april 2020

Lees meer

Vakbeurzen Maintenance en Worksafe

23 april 2020

Lees meer

Cursus Kwaliteit in Bedrijf

7 mei 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea