Voedselkwaliteit

Met dit thema
EFSA publiceert nieuwe referentie-innames voor zout

EFSA publiceert nieuwe referentie-innames voor zout

Na tien jaar onderzoek heeft de Europese voedselautoriteit EFSA (European Food Safety Authority) referentie-innames gepubliceerd voor natrium en chloride. Volwassenen kunnen volgens de onderzoekers het beste 2 gram natrium en 3,1 gram chloride consumeren per dag. Daarmee komt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout uit op zo’n 5 gram, een grammetje...

Mérieux slokt nog een Europees laboratorium op

Mérieux slokt nog een Europees laboratorium op

Mérieux NutriSciences heeft een meerderheidsbelang verworven in het Ierse bedrijf Advanced Laboratory Testing (ALT), dat chemische en microbiologische analyses uitvoert. Het is de vierde Europese overname die de multinational dit jaar doet. Mérieux is een wereldwijde speler op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteitscontrole, en...

Dr. Oetker onder vuur vanwege gebruik E171

Dr. Oetker onder vuur vanwege gebruik E171

Foodwatch heeft voedselproducent Dr. Oetker opgeroepen om te stoppen met het gebruik van de kleurstof titaniumdioxide (E171) in hun producten. De voedselwaakhond zegt de omstreden nanodeeltjes van de stof in producten van Dr. Oetker te hebben aangetroffen. Titaniumdioxide is een e-nummer dat steeds meer onder vuur ligt. De witte kleurstof wordt onder...

Meer kwik in vis door klimaatverandering en overbevissing

Meer kwik in vis door klimaatverandering en overbevissing

De opwarming van de aarde heeft invloed op het kwikgehalte in vis. Dat meldt een internationaal team van onderzoekers in het vakblad Nature. Ook overbevissing speelt hierbij een rol. “We begrepen tot nu toe nog niet goed waarom de niveaus van methylkwik zo hoog waren in grote vissen,” vertelt onderzoeksleider Amina Schartup.

Europese Commissie publiceert dual quality-onderzoek

Europese Commissie publiceert dual quality-onderzoek

De Europese Commissie publiceerde deze week de resultaten van een onderzoek naar zogenaamde dual quality-producten. Een derde van de geteste voedingsmiddelen bleek in verschillende landen een verschillende samenstelling te hebben, terwijl de verpakking nagenoeg gelijk was. In een vergelijkende studie heeft de Europese Commissie de samenstelling laten...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 5 - 2019
EVMI 5 - 2019

EVMI nummer 5 van 2019 heeft als thema ingrediënten. De ingrediënten waar op dit moment misschien wel het meest mee wordt geïnnoveerd zijn eiwitten. Plantaardige eiwitten zijn een hot topic, maar ook soja levert geen klimaatwalhalla op. Wetenschappers gaan inmiddels al een paar stappen verder; wat dacht je van dierloos melkeiwit of eiwit met alleen lucht en water als grondstoffen? We duiken in de nieuwste innovaties op dit gebied.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

Strike Two Summit

19 september 2019 - 00:00

Lees meer

Symposium: Hygiëne voor veilig voedsel en gezondheid

1 oktober 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer

Informatiedag Bakkerij en Zoetwaren sector

1 oktober 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer